İzmir'i faciadan kurtaran telefon

İzmir'i faciadan kurtaran telefon

İstanbul'dan aldığı 15 ton ambar yüküyle İzmir'e gelen kamyon şoförü, Sabuncubeli yokuşundan aşağıya Bornova istikametine inerken frenleri patlayınca polise telefon edip yolun boşaltılmasını istedi. Şoförün bu çabası, muhtemel bir faciayı önledi.

Aynı bölgede 19 Ocak 2009 tarihinde freni patlayan başka bir kamyon, sekiz araca çarparak 5 kişinin ölümüne, 14 kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.

İzmir'de sabah erken saatlerde 155 Polis İmdat hattına gelen, "Alo... Manisa yolunda frenimiz patladı. Yolu boşaltın." telefonunun ardından alarma geçildi. Şoför Gürsel Duran ve yanında bulunan Osman Gürkan, 45 TL 552 plakalı kamyonun fren hava borusu patlayınca büyük korku yaşadı. 30 yıldır kamyon şoförlüğü yapan Duran, yanındaki şoför arkadaşına, durumu polise bildirmesini söyledi. Gürkan da 155'e istikametlerini bildirerek yolun boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine bölgede bulunan bütün trafik ve asayiş ekipleri alarma geçti. Ekipler özellikle ışıklı kavşaklardaki araçların durmasını engelleyip yolu boşalttı. Kamyon, Osman Kibar Köprüsü'nde yokuşta vites küçültü ve Ankara Caddesi üzerinde durmayı başardı. Polis ekipleri de rahat bir nefes aldı.

Şoför Gürsel Duran, İstanbul'dan sardığı yükü Işıkkent'e götürmek için yola çıktığını, ancak Manisa'dan Bornova istikametine gelirken frenlerin patladığını anlattı: "30 yıldır gidip geldiğim için bu yolu çok iyi biliyorum. Frenlerin patladığını anladığım anda hemen polise bildirmeyi uygun gördük. Osman Kibar Meydanı'nda bulunan köprünün üzerine değil de alt bölümüne girmiş olsaydım facia kaçınılmazdı. Vites küçülterek kamyonu durdurabildim. Hem bizim hem başkalarının burnu bile kanamadan atlattığımız için mutluyum.

Etiketler :