İzmir'in ilk VIP huzurevi açıldı

İzmir'in ilk VIP huzurevi açıldı

İzmir'in ilk VIP hizmeti veren yaşlı bakım ve dinlenmeevi hizmete girdi.

Türkiye'de de ilk beş arasında olan Özel İzmir Yaşlı Bakım ve Dinlenmeevi'ni açan Işıl Aratlı, emekli astsubay olan bir yakınının huzurevinde kaldığı yeri görünce böyle bir karar verdiğini söyledi.

Açtıkları huzurevinin 26 kişilik olduğunu, şimdiye kadar 10 kişi kaydedildiğini belirten Aratlı, odaların iki, üç ve dört kişilik olduğunu aktardı.

Bornova ilçesi Evka-3 semtindeki yaşlı bakım ve dinlenmeevinin açılışına Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü Yaşlı Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Çohas, SHÇEK İzmir İl Müdürü Zekeriya Ertaş ve Konak Belediye Başkanı Yardımcısı Cumhur Şenolasın katıldı.

Törende konuşan Daire Başkanı Çohas, Türkiye'de 60 yaş üstü 17 bin 500 kişinin huzurevlerinde kaldığını, bunun da nüfusun yüzde 2'sine tekabül ettiğini söyledi.

İzmir'de bu oranın yüzde 3'le Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu vurgulayan Çohas, "Bizim aile yapımız güçlü. Bu oran Avrupa'da yüzde 30'ları buluyor. Yaşlılarımızın huzurevlerinde kalmasını istemiyoruz. Onun için evde bakım hizmetine de ağırlık veriyoruz." dedi.

Bu gibi hizmetleri belediyelerin verdiğini belirten SHÇEK İl Müdürü Ertaş ise modern huzurevlerinin artması için 2008'de kanun çıkarıldığını hatırlattı.

Etiketler :