İzmirspor'un Hazin Sonu

İzmirspor'un Hazin Sonu

Göztepe'nin ardından İzmirspor da amatör kümeye düştü. TFF 3. Lig 2. Klasman Grubu'nu 46 puanla tamamlayan İzmirspor, averajla TFF 3. Lig'e veda etti.

 

Türkiye'de 1959'da başlayan Profesyonel Birinci Lig'de İzmir'i 10 sezon temsil eden İzmirspor, TFF 3. Lig 2. Klasman Grubu'ndaki düşmeme mücadelesinde, son hafta deplasmanda Nazilli Belediyespor ile golsüz berabere kalarak, Tekirova Belediyespor'un gerisine düştü.

Tekirova Belediyespor ile kendi aralarındaki maçların sonuçları eşit olduğu için, küme düşen takımı genel averaj belirledi. Genel averajda Tekirova Belediyespor, İzmirspor'u 4 gollük averaj üstünlüğüyle geride bıraktı.

Yönetimsel sorunlar yaşayan ve bir süre kayyum heyeti tarafından yönetilen İzmirspor, dün Bucaspor ile Süper Lig sevinci yaşayan İzmir'in üzüntüsü oldu.

İZMİR TAKIMLARININ AMATÖR KÜME SERÜVENİ

İzmir takımlarından Altınordu ve Göztepe, daha önce amatör kümeye düşme acısını yaşamıştı.

Altınordu tekrar profesyonel lige çıkarken, Göztepe de Aliağa Belediyespor ile isim haklarını değiştirerek, profesyonel lige dönmüştü.

1979-1980 sezonunda Amatör Küme'ye düşen Karşıyaka, Futbol Federasyonu tarafından yapılan statü değişikliğiyle 1980-1981 sezonunda profesyonel ligde yeniden mücadele etmeye hak kazanmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :