İznik'te cinler evleri yakıyormuş!

İznik'te cinler evleri yakıyormuş!

Evinden birkaç eşya alan hocalara koşuyor. Nedeni ise evlerini yaktıkları söylenen cinler için muska yazdırmak

Bursa’nın İznik İlçesi’nde bir hafta içersinde 3 evde 12 kez yangına neden olduğu öne sürülen akıl hastası Halil Sevinç gözaltına alındı. Zanlının yakalanmasıyla, ‘Cinler ev yakıyor’ diyerek hocalara dua okutturan İznikliler rahat bir nefes aldı.

İznik’e bağlı Boyalıca Beldesi Yalı Mahallesi’nde oturan Tenzile Bozkurt’un evinde geçtiğimiz hafta yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle söndürüldü. Olaydan 2 saat sonra bu kez evin oturma odasında, ardından da banyoda başlayan yangınlar, halk arasında ‘Cinler ev yakıyor’ şeklinde paniğe neden oldu.

Bir hafta içerisinde Tenzile Bozkurt’un oğlu Ali Bozkurt ve akrabası Selim Bozkurt’un evlerinde toplam 12 kez çıkan yangın üzerine İznikliler ilçe müftülüğünden hoca talep edip cinlerden kurtulmak için yardım istedi. Müftülüğün görevlendirdiği hocalar da halkın rahatlaması için dua okudu.
İznik’te cin paniği sürerken bugün, Halil Sevinç adında akli dengesi bozuk bir gencin yangınları çıkardığı ortaya çıktı. Halil Sevinç gözaltına alınırken İznik halkı rahat bir nefes aldı.

Olayla ilgili soruşturmaya İznik Cumhuriyet Savcılığı’nca başlanırken ‘Yangın çıkarmak’ suçundan adliyeye çıkartılan zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Etiketler :