İzzet Şahin'i serbest bırakılıyor

İzzet Şahin'i serbest bırakılıyor

Terör devkleti İsrail'de üç hafta önce tutuklanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin serbest bırakılıyor.

Şahin'in tutuklanması üzerine Ankara hemen devreye girerek Türk vatandaşının özgürlüğüne kavuşmasını istemişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bizzat devreye girmesiyle olay yargı sürecinde olmasına rağmen kriz aşıldı.

İzzet Şahin'in bugün öğle saatlerine kadar serbest bırakılacağı öğrenildi. Tel Aviv yönetimi Filistin'e yardım ulaştırmak isteyen uluslararası sivil toplum örgütlerine zorluk çıkararak bezdirme politikası izliyor. Zaman zaman Birleşmiş Milletler ve AB yardımlarının bile bölgeye ulaştırılmasında ciddi zorluklar yaşanıyor. İsrail son olarak uyguladığı abluka sebebiyle zor günler geçiren Filistinlilere yardım etmek isteyen İHH yetkilisi Türk vatandaşı İzzet Şahin'i, 27 Nisan'da tutukladı. Ankara hemen devreye girerek Türk vatandaşının serbest bırakılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşımız İzzet Şahin'in bu süreç sonucunda bir an önce özgürlüğüne kavuşması beklenmektedir." denilerek bu doğrultudaki çabaların aynı şekilde sürdürüleceğini bildirmişti. Olay yargıya intikal ettiği için neticeye ulaşılması zaman aldı. Ancak Başbakan Erdoğan ve Bakan Davutoğlu'nun bizzat devreye girmesi sonucu kriz aşıldı.

Servet Yanatma-Zaman

Etiketler :