Jandarma Genel Komutanı'nı kaçırdı

Jandarma Genel Komutanı'nı kaçırdı

Jandarma Genel Komutanlığı’nda 24 Nisan 2012’de yaşanan karşılama krizi Jandarma tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun denetlemek ve terör faaliyetleri hakkında bilgi almak maksadıyla gittiği Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nda Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu tarafından karşılanmadığı öğrenildi. BUGÜN’ün konuyla ilgili açıklama talebinde bulunduğu Genelkurmay’dan ise geri dönüş olmadı.
 
HAVAALANINA 10 DAKİKA ERKEN İNDİ
 
Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun 24 Nisan 2012 tarihinde terör örgütünün Amanoslar’daki faaliyetleri hakkında bilgi almak ve birlikleri denetlemek maksadıyla Hatay Havaalanı’na saat 10.30 sıralarında gelmesi beklenirken 10 dakika erken indi. Komutanı karşılayacak Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu ve heyetinin yaklaşık 25 kilometrelik yolu gitmek için saat 10.15 sıralarında çıkış yapınca geç kaldığı öne sürüldü. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Kalyoncu’nun Jandarmaya ait bir uçakla Hatay Havaalanı’na indiğinde karşılanmadığını görünce kızdığı, buna rağmen gördüğü bir Jandarma Trafik aracına valizleri ile birlikte bindiği öğrenildi.
 
KARŞILAMA HEYETİNİ GÖREMEDİ
 
Bununla birlikte ikinci krizin Jandarma Genel Komutanı’nın Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yaptığında yaşandığı öğrenildi. Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yaptığında karşılama heyetini tekrar göremediği çünkü karşılama yapacak Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun heyeti ile birlikte o esnada Hatay Havaalanı’na doğru hareket halinde olduğu belirtildi. Yaşanan trajikomik olaylar sonrasında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun nasıl bir tepki gösterdiği ise öğrenilemedi. Daha önce Silvan’da 13 Mehmetcik’in şehit edilmesi olayında ihmali ile gündeme gelen Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu yaşanan karşılama krizleri ile ihmaller zincirine bir yenisi eklemiş oldu.
 
Kaynak: BUGÜN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.