Jandarma gözetiminde iken intihar!

Jandarma gözetiminde iken intihar!

Ihlara'da geçtiğimiz hafta bulunan 3 cesetle ilgili ifadesine başvurulan kişi Jandarma ile birlikte yer gösterme sırasında ''Allah beni kahretsin, bu azapla daha fazla yaşayamam'' diyerek atladı...

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde cesedi bulunan kişinin, yer gösterme sırasında ''Allah beni kahretsin, bu azapla daha fazla yaşayamam'' diyerek kendisi uçurumdan aşağı attığı iddia edildi.

Jandarma baba ve 2 kızının öldürülmesi olayıyla ilgili 19 yaşındaki Fatih I. ve babası Eyüp I. (55) jandarma tarafından ifade vermeye çağrıldı.

Suçunu itiraf ederek tüfeğin yerini bildiğini söyleyen baba Eyüp I, jandarmayla birlikte Ihlara Vadisi'ne gitti. Baba Eyüp I'nın, yer gösterme sırasında ''tüfeğin bulunduğu yer az ileride'' diyerek vadinin kıyısına geldiğinde ''Allah beni kahretsin, bu azapla daha fazla yaşayamam'' diyerek uçurumdan atladığı öne sürüldü.

Yaklaşık 80 metreden düştüğü yerde ölen Eyüp I, Ihlara Vadisi'nin başlangıcındaki Seyir Terası'ndan çıkartılarak otopsi için Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Fatih I'nın ise gözaltına alındığı bildirildi.

ÖLDÜRÜLEN BELLİKLİ İLE 100 LİRA İÇİN TARTIŞMIŞLAR

Ihlara beldesinde yaşayan Doğan Koçak, Eyüp I. ile İsmail Bellikli'nin husumetinin temelinde 100 lira olduğunu iddia etti.

İki kızıyla öldürülen İsmail Bellikli'nin, bir süre önce Eyüp I'ın kayınvalidesinden 100 lira borç aldığını bildiğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

''Çobanlık yapan Eyüp I, cinayetten yaklaşık iki hafta önce, öldürülen İsmail Bellikli'nin ağabeyi Kadir Bellikli ile ortak yaptıkları çobanlıktan alacak verecek meselesi nedeniyle tartıştı. Tartışmanın sebebini ise birlikte yaptıkları büyükbaş hayvan çobanlığından alacakları paranın fazlasını Eyüp I'ın alması. Tartışmaya ben de şahit oldum. Aynı gün Eyüp, İsmail ve abisi Kadir'le kahvede karşılaşarak, herkesin önünde para yüzünden tartışmaya başlamış. Kadir, Eyüp'ten alacağı 1000 lirayı istemiş. Eyüp de İsmail'in kayınvalidesinden 100 lira aldığını hatırlatarak, İsmail'den o parayı kendisine vermesini istemiş. Daha sonra bu tartışma kahvenin önünde devam etti. Tartışma araya girenler sayesinde kapandı ve dağıldılar. Bundan sonra ne olduğunu kimse bilmiyor.''

Doğan Koçak, İsmail Bellikli ve Eyüp I'nın evinin vadinin iki yakasında birbirine baktığını sözlerine ekledi.

18 Ocak Salı günü akşam saatlerinde İsmail Bellikli (42) ile kızı Alime (16), Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Ihlara beldesindeki evlerinde av tüfeğiyle öldürülmüş olarak bulundu. Aynı gece İsmail Bellikli'nin diğer kızı Çiğdem Bellikli'nin (8) cesedi de Vadi'deki kayalıklardan atılmış olarak bulunmuştu.

Etiketler :