"Jandarma ile cemaatleri fişliyoruz"

"Jandarma ile cemaatleri fişliyoruz"

Suikast zanlısı H.A.H. emniyet ifadesinde “Yusuf Erikel ‘Kayseri’de jandarma aracılığıyla cemaatleri fişliyoruz. Sen de bize yardımcı ol’ dedi” iddiasında bulundu.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği eski ve yeni yöneticilerine suikast yapacağı iddiasıyla tutuklanan H.A.H.’nin polis ifadesinde hem suikast girişimi, hem Ergenekon sanıklarıyla bağlantı hem de cemaatlere yönelik fişlemeyle ilgili şok iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. H.A.H., Yusuf Erikel’in Kayseri’de cemaat üyelerini fişleme görevi verdiğini ve jandarma aracılığıyla operasyon yapacaklarını söylediğini öne sürdü. Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner de Adalet Bakanlığı’ndan 2 yıl gizlediği soruşturmada jandarma aracılığıyla cemaat operasyonu yapmıştı.

JANDARMA İLE FİŞLEME YAPIYORUZ

Yusuf Erikel’in “Devlet bana görev verdi” dediğini anlatan şüpheli H.A.H. ifadesinde, “Erikel üzerinde kendi resmi olan askeri bir kimlik göstererek Genelkurmay’da görevli devlet görevlisi olduğunu, vatan içinde ihanette bulunanlara, devletin parasını çalanlara, cemaatler ve tarikatlara yönelik çalışmalar yaptığını, cemaatler ve tarikatlar ile ilgili çalışmalarında il jandarma komutanlıklarını kullanarak ve il jandarma aracılığı ile tarikat ve cemaat mensuplarını fişlediklerini, bunlara ait evleri izleme ve gözleme işlemini yaptıklarını, bu konularda Kayseri’nin büyük rol oynadığını anlattı” dedi..

CEMAAT ÜYELERİNİ RAPOR ETMEMİ İSTEDİ

Avukat Erikel’in, kendisine ‘Yeşiller’ diye bilinen bir cemaatin Kayseri’deki yapılanmasının çok tehlikeli olduğunu anlattığını belirten H.A.H., “Benden de Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan cemaat mensupları hakkında çalışma yapmamı istedi. Bunlar nerelerde toplanırlar, finansmanları kimlerdir, hangi bankalardan çek defteri aldıklarını ve çek defterlerinin numaralarını, Osman Nuri Topbaş cemaati yani Yeşiller Grubu hakkında yeterli bilgileri toplayarak kendisine getirmemi bana söyledi” dedi. H.A.H., Erikel’in cezaevinde sürekli Masonları kötüleyip “Vatan haini bunlar” dediğini ve Masonlar aleyhine kitaplar getirdiğini de anlattı.

Tolon, Kayseri Belediyesi’ni sordu

H.A.H., avukat Yusuf Erikel’le birlikte Ergenekon sanıklarıyla yaptığı görüşmeleri de anlattı: (...) 18 Temmuz 2007’de yakalanmadan 3-4 gün önce Yusuf Erikel ile birlikte Hurşit Tolon ile görüşmek üzere Fenerbahçe Orduevi’ne gittik, burada bizi bir yarbay karşıladı ve kafeteryaya Hurşit Tolon’un yanına götürdü, burada ben ayakta bekledim, masada Hurşit Tolon ve Yusuf Erikel konuştu. Yaklaşık 40 dakika sonra Şener Eruygur geldi. Bu saatten sonra beni kapının önüne çıkarttılar. Ben çıktıktan sonra görüşme 1 saate yakın sürdü. Hurşit Tolon, Erikel arıcılığıyla bana Kayseri Belediyesi ile ilgili sorular sordu.

(...) 2007 Mayıs ayı başlarında Ankara’da Yakup Erikel’in Bilkent’teki ofisinde Adem Karagöz, Yusuf Erikel ve avukat Yusuf...... ile birlikte otururken saat 15.30 civarında Hurşit Tolon siyah Audi A4 marka araç ile geldi. 15 dakika Yusuf Erikel’le görüşüp gitti. (...) Hurşit Tolon’u 2. defa Yusuf Erikel’in Cağaloğlu’ndaki ofisinde 2007 Haziran ayı ortalarında gördüm. Yusuf Erikel ile samimi bir şekilde oturuyorlardı.

Tolon-Eruygur-Erenerol-Karadağ

(...) 2007 yılı Temmuz başlarında Yusuf Erikel’in ofisinde bulunduğumuz sırada bana ‘Hadi senin konuyu görüşmek üzere ADD’ye gidelim’ dedi. Ben, Yusuf Erikel ve yanında çalışan Ali Özülkü ile birlikte ADD’ye gittik. Burada biz aşağıda beklerken Yusuf Erikel yukarı çıkarak birileri ile görüştü. Bu sırada orada Sevgi Erenerol, Hurşit Tolon, Fikri Karadağ ve Şener Eruygur’u gördüm. Ne konuştular bilmiyorum ama hepsi birlikteydi.

(...) Yusuf Erikel beni İstanbul/Tuzla’da bulunan jandarma istihbaratın konaklama yerine götürmek istedi ancak ben kabul etmedim, bana Şener Eruygur’u iyi tanıdığını ve ondan torpilli olduğunu ve onun ismiyle burada istediğimiz şekilde kalabileceğimizi söyledi.

(...) 2007 yılı Mayısı’nda Bilkent’teki Yakup Erikel’in yazıhanesinde Hasan Atilla Uğur’un geldiğini gördüm, Adil Serdar Saçan’ı da Erikel’in Cağaloğlu’ndaki ofisinde gördüm.

Belediyeyi Küçük’ün adamları kurşunladı

H.A.H., ifadesinde “İstanbul’da kaldığım 6 Haziran 2007’de belediyedeki yolsuzlukla ilgili yakalanma kararım çıktı. 9 Haziran’da İstanbul’daki ofisinde Yusuf Erikel ile görüştük ve bana Kayseri Belediyesi’nin kurşunlandığını söyleyerek, bu işi ‘Veli abi yaptırdı, Veli Küçük abinin cengaverleri yaptı’ dedi. (...) Kurşunlamanın sebebinin ‘Üzerime olan 10 milyonluk senet yüzünden olduğunu’ söyledi” dedi. 18 Temmuz 2007’de cezaevine girdikten sonra Erikel’in 28 veya 29 Ağustos’ta ziyarete geldiğini anlatan H.A.H., “Erikel, Kayseri Belediyesi’nin aynı şekilde 2. kez tekrar kurşunlandığını söyledi. Kimin yaptığını sorduğumda ‘Sen biliyorsun kimin yaptırdığını, aynısı’ dedi. Ben de bunun yine Veli Küçük talimatı ile yaptırıldığını anladım” dedi.

Suikast soruşturmasına Öz el attı

Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, polis ifadesinde Ergenekon sanıklarıyla ilgili şok iddialarda bulunduktan sonra savcılıkta geri adım atan H.A.H.’yi yeniden ifade vermek üzere çağırdı

Mason üstadlarına yönelik suikast hazırlığı yaptığı iddiasıyla tutuklanan H.A.H.’nin ifadeleri üzerine Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz’ün harekete geçtiği öğrenildi. Savcı Öz’ün, H.A.H.’nin, polis ifadesinde dile getirdiği Ergenekon davası sanıkları Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Atilla Uğur ile Ergenekon sanıklarının avukatı Yusuf Erikel’le ilgili anlattıkları üzerine harekete geçtiği ileri sürüldü. Savcı Öz’ün, H.A.H.’ye Ergenekon sanıklarıyla bağlantılarını yeniden soracağı öğrenildi. Tutuklu H.A.H.’nin, Savcı Kasım İlimoğlu’nun sorgusu sırasında poliste verdiği Ergenekon sanıklarıyla ilgili ifadelerini geri çektiği iddia edilmişti. Savcı İlimoğlu, Ergenekon savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen ve Ercan Şafak’ı kendisine dosya vermedikleri iddiasıyla HSYK ve Bakanlığa şikayet etmiş ve savcılar hakkında soruşturma başlatılmıştı.

ERİKEL’E 8 SAATTE 56 SORU

Savcı Öz’ün sorguladığı 8 kişiden, avukat Erikel, yayıncı Hayri Bildik ve Hakan Arıkan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Öz, Erikel’e 8 saatlik sorguda 56 soru yöneltti. Mahkeme ise 3 zanlıyı serbest bıraktı.STAR

Etiketler :