Japon turist kapkaç çetesini çökertti

Japon turist kapkaç çetesini çökertti

İstanbul'da bir Japon turisti de çarpan kapkaç çetesi, bir başka Japon turistin tesadüfen çektiği fotoğrafla çökertildi.

İstanbul’da “Hayalet Oto” diye bilinen bir oto hırsızlık çetesi, Japon turistin çektiği fotoğraf sayesinde çökertildi. 2 Kasım 2008’de Fatih Vatan Caddesi’nde gezen Japon turist Yosuo Utsumi, yanına otomobille yaklaşan kimliği belirsiz kişiler tarafından kapkaça uğradı.

Olayın ardından kapkaççılar  kaçarken, çantası çalındıktan sonra otomobille yerlerde sürüklenen Japon turist hastanede tedavi altına alındı. Polis ise olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler doğrultusunda kapkaçta kullanılan otomobilin çalıntı olduğunu belirleyen polis; zanlılarla ilgili ipucu elde etmeye çalışırken “çetenin çökertilmesine neden olacak” fotoğrafa ulaştı.

Yosuo Utsumi’nin kapkaça uğradığı yerde tarihi surların fotoğrafını çeken bir başka Japon turistin fotoğraf karesine, kapkaççıların otomobili girdi.

FOTOĞRAF ŞOK GEÇİRTTİ

Olayda kullanılan otomobilin, fotoğraftaki otomobil olduğunu belirten Japon turistin “tanıklığından” yola çıkan polis ekipleri, yaptığı uzun süren çalışmanın ardından aracın içindeki kişinin İstanbul’un en azılı kapkaççılarından Fazlı Kaya olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan  polis ekipleri, Fazlı Kaya’nın, İstanbul’da yaşayanların korkulu rüyası haline gelen “Hayalet Oto” adlı oto hırsızlık çetesinin elemanı olduğunu belirledi. 1.5 ay önce düzenlenen operasyonda çetenin lideri Mustafa G. ve 6 adamı yakalanarak tutuklandı. Ancak Fazlı Kaya yakalanamadı. Yakalanmamak için sık sık adres değiştiren Kaya’nın İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir sevgilisi olduğu tespit edildi. Sevgilisinin evini mercek altına alan polis, önceki gün Kaya’yı yakaladı. Emniyet’te Japon turistin çektiği “o fotoğrafı” gören sabıkalı Fazlı Kaya şok geçirdi.

 

Etiketler :