Japonlara göre İstanbul’un harikaları…

Japonlara göre İstanbul’un harikaları…

Japonya’nın en çok izlenen televizyon kanallarından biri olan BS Japon televizyonu, belgesel ekibini İstanbul’a gönderdi.

-Planning belgesel ekibi, programlarının bir bölümünde Karaköy Güllüoğlu baklavalarının yapımına ve satış mağazasına da yer verdi.

Programda, Türklere olan yoğun sevgileri ile bilinen Japonlar için İstanbul’daki harika turizm noktalarını tanıttığını belirten yapımcı Tamami Dobashi; İstanbul çok güzel bir yer, tarihi mekânlar ve lezzet noktaları bir harika… Nadir Bey’in konukseverliği ve baklavalarının serüveni kadar lezzeti de bizleri büyüledi. İstanbul’daki harika mekânlardan biri de burası ve doğru bir karar vermişiz.” dedi.

Turizm bakanlığının desteği ile ülkemize gelen Japon BS TV ekibini ağırlayan Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ise; 2010 yılı Türkiye’de Japon yılı olarak kutlanmaya başlamıştır. Biz tatlı dostluklar kurarak, ülkemizin layığı ile tanıtılması taraftarıyız. Japonların tatlıya düşkün olmadığını bildiğimizden, kendilerine özel, küçük dilimli, şekeri az baklava çeşitleri yaptık. Bu jestimizden çok etkilendiler.. Türkiye-Japonya bayraklarını taşıyan tek dilimlik baklava kutularını hediye ettiğimizde ise yapımcı Tamami Hanım ve tüm ekip çok duygulandı ve bu bizim için her şeyin ötesinde bir dostluktur ve bu tanıtım içerikli belgesel programının Japonlar için çok renkli olacağını düşünüyorum demesi ise ülkemiz adına elçilik vazifemizi layığı ile yerine getirmişizdir… ” dedi.

Etiketler :