Japonya halkı zor durumda : İlaç kalmadı

Japonya halkı zor durumda : İlaç kalmadı

Deprem ve tsunaminin büyük bir felakete yol açtığı Japonya'da, afet bölgesinde yer alan Forest Park General Hastanesi'nde ilaç ve gıda stokunun bulunmadığı ve hastaların zor durumda oldukları bildirildi.

200 kişi kapasiteli hastanede, yaşanan felaket sonrası 4 hastanın hayatını kaybettiği, 80 hastanın da acil müdahale edilmek üzere barınaklara taşınmayı beklediği öğrenildi. Hastaneye elektrik ve su verilemediği, hastaların bazılarının ağrılarından dolayı inilti seslerinin yükseldiği, karanlık ve susuzluk sebebiyle bakımları yapılamayan hastalardan dolayı hastaneden pis kokuların yükselmeye başladığı belirtildi.

HALK MARKATLERE AKIN ETMİŞ DURUMDA

Tarihinin en büyük deprem felaketiyle sarsılan Japonya'da halk marketlere akın etmiş durumda.

Yaşanan felaketlerin ardından tüm ülke genelinde halk en çok pet şişe su ve tuvalet kağıdı satın alıyor. Tokyo'da metro, deprem sonrası yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı belli saatler arasında çalışıyor. Bu sebeple bisiklet en çok kullanılan araç haline geldi.

Çin Uluslararası Radyosu'nda yer alan habere göre, ülke genelindeki mağazalarda oluşturulan uzun kuyruklar ve stokların yetmeme korkusundan dolayı herkese tek seferde en fazla 2 pet şişe su satılıyor. Tuvalet kağıdı ve bisiklet de en çok rağbet gören ürünler. Metro seferlerinin aksaması üzerine halk bisiklete binmeyi tercih ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :