Japonya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi

Japonya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği, Cumhuriyet'in ilanının 99'uncu yıl dönümü vesilesiyle Japon yetkililer, iş dünyası ve medya temsilcilerine...

TOKYO (AA) - Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği, Cumhuriyet'in ilanının 99'uncu yıl dönümü vesilesiyle Japon yetkililer, iş dünyası ve medya temsilcilerine resepsiyon verdi.

Resepsiyona Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Yamada Kenji, iktidardaki Liberal Demokrat Partinin (LDP) koalisyon ortağı Komeito Genel Başkanı Yamaguçi Natsuo ile Danışman Meclisi (Sangiin) milletvekilleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunduğu resepsiyonda Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen konuklara hitap etti.

Türk-Japon ilişkilerinin tarihi seyrini anlatan Güngen, 2023'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve 2024'te Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümünü kutlayacaklarına dikkati çekti.

Japonya-Türkiye stratejik ortaklığının önemine değinen Güngen, son üst düzeyli görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin ekonomi, bilim, teknoloji, savunma, güvenlik, afet yönetimi ve uzay dahil geniş yelpazede ele alındığını söyledi.

Konuşmasında, temmuzda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo için Japon misafirlere başsağlığı dileklerini ileten Güngen, "vizyoner liderliğiyle" Abe'nin, Türk-Japon ilişkilerine katkılarının unutulmayacağını belirtti.

Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Yamada da Japon hükümeti adına Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutladığı konuşmasında, 2023 ve 2024'ün önemine dikkati çekerek, her iki yılı da tarihi fırsat olarak değerlendirmek istediklerini söyledi.

Yamada, 14 Ekim'de Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki patlamada hayatını kaybedenler için de taziyelerini sundu.

Türk musikisi dinletisinin sunulduğu resepsiyonda davetliler, Türk mutfağının lezzetlerini tatma fırsatı buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.