Japonya'da ölü sayısı 10 bin sınırında

Japonya'da ölü sayısı 10 bin sınırında

Japonya'da deprem ve tsunami felaketlerinin ardından ölenlerin sayısının 9 bin 700'ü bulduğu bildirildi. Tokyo'nun şebeke suyundaki radyoaktif iyot oranı bebekler için kabul edilebilir yasal sınırın iki katını aştı.

Polis, felaketlerden sonra bulunan cesetlerin 9 bin 700'e ulaştığını, 16 bin 501 kişinin de kayıp olduğunu belirtti.

Deprem ve tsunaminin en fazla zarar verdiği yerlerden biri olan Miyagi bölgesinin polis sözcüsü, sadece kendi bölgelerinde ölü sayısının 15 bini aşacağını tahmin ettiklerini söylemişti.

Tokyo'da şehir suyu radyasyon kaynıyor. Yetkililer, bebeklere şebeke suyu verilmemesini tavsiye etti

RADYASYON ORANI YASAL SINIRI AŞTI

Tokyo'daki hükümet yetkilileri, şebeke suyundan alınan numunelerdeki iyot miktarının 210 bekerel olarak ölçüldüğünü, bebekler için kabul edilebilir yasal sınırınsa 100 bekerel olduğunu belirtti. Yetkililer, bebeklere şebeke suyunun verilmemesini veya biberonlarını hazırlamak için bu suyun kullanılmamasını tavsiye etti.

Öte yandan santraldan yayılan radyoaktif bulutlar, Avrupa'ya ilerliyor. Fransa Nükleer Güvenlik Ajansı, havaya karışan radyoaktif maddenin bu akşam önce Fransa'ya ardından da İtalya'ya ulaşacağını bildirdi. Radyoaktif maddenin tespit edilmesinin güç olduğu ifade edilen açıklamada, önlem almaya gerek olmadığı kaydedildi.

AA

Etiketler :