Jazz Barda Kuran Okunmasına Dava

Jazz Barda Kuran Okunmasına Dava

İstanbul Bakırköy’deki Capacity Alışveriş Merkezi’nde 1.5 yıldır “Davidoff adlı kafeyi işleten Zafer Öztürk’ün ekonomik krizde bulduğu çözüm Alış Veriş Merkezi’nde krize yol açtı

Tülay Şubatlı’nın haberi

Zafer Öztürk, Zerrin Özer’in  4 ay boyunca  sahneye çıktığı ve jazz müziği konserlerinin verildiği  mekanda 180  derecelik bir değişim gerçekleştirmiş, Davidoff’u alkollü içki verilmeyen, tasavvuf müziğinin çalındığı, mini etekli garsonların yerine türbanlı kızların çalıştığı bir mekan haline dönüştürmüştü.

Ölüm tehditleri aldığını söyleyen ve hakkında Capacity yönetiminin dava açtığı Zafer Öztürk, ramazana da sıkı hazırlanarak iki gün önce kafede kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere namaz kılma çadırı  açıldı. 12 metrekarelik bu çadırlarda  10 kişi sıkışarak da olsa ayrı ayrı namaz kılabiliyor. Ramazan boyunca da öğle saatlerinden itibaren burada Kuran okunmaya başlanacak.

Ramazan boyunca sürekli ilahi okunacak Davidoff’taki  etkinliklerin onur konuğu ise Cübbeli Ahmet Hoca olacak.
Konsept değişikliği ile iflasın eşiğinden döndüğünü öne süren Zafer Öztürk’ün  tavrı Capacity Alışveriş Merkezi yönetimi ile gerginlik yaşanmasına neden oldu. “Çarşı yönetimi tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia eden Öztürk, bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak tehditlerin sürdüğünü söyledi. Öztürk’ün suç duyurusu üzerine  Özürk hakkında Bakırköy 7. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde  “din istismarı  yaptığı” gerekçesiyle dava açıldı.  Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi  işletmede türbanlı garson kızlar, namaz çadırı ve besmele yazısı ile su sebilini fotoğrafladı.

Habertürk Gazete

Etiketler :