Jetta'ya yüzde 10 ek vergi!

Jetta'ya yüzde 10 ek vergi!

Bakanlar Kurulu, Alman Volkswagen'e ait Meksika üretimi Jetta'ya yüzde 10 ek vergi kararı aldı

Ekonominin ateşini almaya yönelik önlemlere bir yenisi daha eklendi. Merkez Bankası'nın munzam karşılık hamleleriyle başlayan önlemler dizisine yenilerinin ekleneceği günler öncesinden tahmin ediliyordu. Nitekim siyasiler de zaten bu yönde açıklamalarda bulunuyordu. Bu yöndeki adımların ise seçimden sonra zam olarak yansıyacağı ifade ediliyordu.
Mart ayı cari açık rakamlarının rekor düzeye ulaşması durumu hızlandırmış gözüküyor. Bakanlar Kurulu'nun 28 Nisan'da yayımlanan kararıyla bir ülkeden ithal edilen ve satış rakamlarını hızla artıran bir otomobile yüzde 10 ek vergi getirdi. Volkswagen'in Türkiye'de en çok sattığı modeli Jetta'yı frenlemek için bu aracın üretilip ithal edildiği Meksika'yla ticarete ek yükümlülükler getirildiği ifade ediliyor.

Bakanlar Kurulu'nun kararına göre 1 Ağustos'tan itibaren Meksika menşeli otomobillerin ek mali yükümlülük olarak CIF (Mal Bedeli, Sigorta ve Navlun) bedelinin yüzde 10'u oranında ilave toplu konut fonu kesilecek. Meksika'dan Türkiye'ye sadece VW Jetta ithal ediliyor.
Jetta, Türkiye'de VW satışlarının 3'te birini oluşturuyor. 2011 yılının ilk 4 ayında VW markalı otomobillerin satışı 17 bin 215 adede ulaşırken en fazla sattığı model 5 bin 66'yla Jetta oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.