JİTEM yaptı, PKK üstlendi

JİTEM yaptı, PKK üstlendi

Referandum kararıyla tırmanışa geçen şiddet ve çatışma ortamı, Dörtyol'daki eylemin ardından yeni bir boyut kazandı.

Anayasa değişikliğine ilişkin teklifin Meclis'te görüşülmesiyle başlayan, referandum kararıyla tırmanışa geçen şiddet ve çatışma ortamı, Dörtyol'daki eylemin ardından yeni bir boyut kazandı.

Aziz İstegün'ün haberi

4 polisi şehit eden saldırganların kullandığı aracın MHP'li Meclis üyesine ait olduğunun ortaya çıkması ve söz konusu üyenin olaydan kısa bir süre önce istihbaratçı 3 jandarma subayıyla görüştüğünün anlaşılması 'JİTEM' iddiasını gündeme getirdi. Yıllarca Hem PKK'nın hem de JİTEM içinde yer alan Abdulkadir Aygan, çarpıcı bir iddiada bulundu. Dörtyol'daki saldırının JİTEM tarafından gerçekleştirildiğini ileri süren Aygan, "Polis ve basın üzerine gidince de, PKK olayı üstlenerek, bu çeteleri rahatlattı. Reşadiye olayında olduğu gibi. Kimse şimdi Reşadiye olayını konuşuyor mu, kimdi bu gezici ve kendi başlarına eylem koyan PKK'lılar? O olayın da JİTEM tarafından yapıldığını ve PKK'nın onları kurtarmak için üstlendiğini düşünüyorum." dedi.

İnternet sitesi Nasname'nin sorularını cevaplayan Aygan, darbe şartlarını hazırlamak için geçmişte bazı grupların kullanıldığını anlattı. 12 Eylül 1980 öncesindeki Abdi İpekçi, Kemal Türkler ve Gün Sazak suikastları, 1 Mayıs katliamı, Maraş olayları ve 7 TİP'li öğrencinin katledilmesi gibi olayların arkasındaki güçlerin aynı olduğunu belirten Aygan, Dörtyol'daki provokasyonun da kendisine hiç yabancı gelmediğini söyledi. Bunun, bilinçli ve ortaklaşa planlanarak sahneye konulmuş kirli bir oyun olduğunu kaydeden Aygan, Türkiye'de yapılan ve PKK'nın üstlendiği tüm olayların karanlık olduğunu dile getirdi. Aygan, "Birileri yapıyor, yapanlar sıkışınca da PKK üstlenerek onları kurtarıyor. Bu da; geçmişten beri girilen kirli ilişkileri ifade etmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin demokratikleşmesinden yararı olmayanların, kan üzerinden palazlandıklarını belirten Aygan, Ergenekon ve PKK'nın, referandumu sabote etmeye çalıştığını dile getirdi. Aygan, "Bir iç kargaşa çıkarıp, etnik çatışmaların tüm yurt geneline yayılmasını sağlamak ve böylece mevcut hükümeti zora sokmak ve ETÖ yargı sürecini sabote etmek istiyorlar." diye konuştu.

Zaman

Etiketler :