John Kerry ve Mahmut Abbas telefonda görüştü

John Kerry ve Mahmut Abbas telefonda görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail ve Filistin'in 'ateşkes' çabalarını görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail ve Filistin'in "ateşkes" çabalarını görüştü.

Filistin haber ajansı Wafa'ya göre, "ateşkes" konusunu görüşmek üzere dün Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden Kerry, Abbas'ı arayarak konu hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Wafa'nın haberinde, görüşme sırasında Kerry ve Abbas'ın "herhangi bir ateşkes anlaşmasının Mısır girişimiyle uyumlu olması gerektiği konusunda aynı görüşü paylaştığı" ifade edildi.

Bu arada, ABD'nin Gazze'deki insani durumun düzeltilmesinde kullanılmak üzere 47 milyon dolar yardımda bulunacağı açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı'na göre, acil insani yardımlarda kullanılacak bu fonla Gazze'deki Filistinlilerin barınak, gıda ve tıbbi ihtiyaçları karşılanacak.

Mısır, geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların durması ve sınır kapılarının açılmasını öngören ateşkes girişiminde bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.