Józsefváros İle Küçükçekmece Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

Józsefváros İle Küçükçekmece Kardeş Şehir Protokolü İmzaladı

İstanbul Küçükçekmece ile Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin Józsefváros Belediyesi kardeş şehir protokol töreni Józsefváros Belediyesi tarihi binasında maclis toplantı salonunda geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

 
İstanbul Küçükçekmece ile Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin Józsefváros Belediyesi kardeş şehir protokol töreni Józsefváros Belediyesi tarihi binasında meclis toplantı salonunda geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.
İmza töreninde ilk konuşmayı Józsefváros Belediye Başkan Vekili Egri Attila, Boğaz'ın incisi İstanbul'un Küçükçekmece Belediyesi ile kardeş olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, ''Bir sonraki buluşmada Başkanımız dr. Kocsis Máté sizlerle tanışmayı çok arzuluyor. Bugün Budapeşte'de atacağımız imzalarla iki şehir arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmiş olacağız. Ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda Küçükçekmece kenti ile her zaman koordine ve dayanışma içinde olacağız. İki kent haklarına hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca kardeş şehir ilişkilerinde önemli rol oynayan Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz' çok teşekkür ediyoruz'' dedi. 
İstanbul Küçükçekmece Belediye Meclis Başkanı Av. Zekeriya Kurtul ise, hepinize Küçükçekmece'den selam getirdik. İki şehir arasında uzun süreden beri 2014 yılından buyana Başkanımız Temel Karadeniz'in bugüne taşıdığı ilişkilere imza atmak Budapeşte Józsefváros'da için bulunuyoruz.  Dostluk ve kardeşlik ilişkilerine atılan imza ile ileriki zamanlarda ruh da kazanacaktır. Bu ilişkilerin oluşmasında büyük emekleri olan Büyükelçi Gábor Kiss'e, Başkonsolos Hendrich Balázs'a ve değerli dostum Fahri Konsolos Osman Şahbaz'a çok teşekkür ediyorum. İstanbul'un incisi Küçükçekmece'mize sizleri davet ediyoruz, Macarları kentimizde görmek istiyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrich Balázs'da bir konuşma yaparak, ben şimdi çok uzaktan İstanbul'dan geliyorum. Bugüne gelene kadar büyük emekler verildi. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum. Bu işbirliğine dinamik çok çalışkan Fahri Konsolosumuz Osman Şahbaz'ın büyük katkısı olmuştur. Umuyorum ki, bu işbirliği iki kente faydalar sağlayacaktır'' dedi.
Kurulan bu kardeşlik ve dostlukla birçok ortaklıklara imza atma imkanı bulacağı
Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK -DTİK Avrupa Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ise konuşmasında, '' Kurulan bu kardeşlik ve dostlukla birçok ortaklıklara imza atma imkanı bulacağız. Kardeş şehir işbirliği protokolü oluşumunda destek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Her iki belediye yetkililerinin uygun görmesi durumunda benim bir ilk niteliğinde olacak proje önerim olacak. Biz Türkler, her 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun bu sene 92. yıl dönümünü kutladık.  Uygun görürseniz İstanbul - Küçükçekmece tabelasının da eklendiği direğin bulunduğu meydandaki göndere, siz belediye temsilcileri ve Macaristan'daki Türk diasporası ile her sene 29 Ekim tarihinde sabah İstiklal Marşımızı okuyarak Türk bayrağını bir günlüğüne çekip, dalgalandırmak istiyoruz. Şimdiden göstereceğiniz alakaya teşekkür ederim'' dedi.
Ayrıca Kardeş şehir imza töreninde Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrich Balázs, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK -DTİK Avrupa Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Küçükçekmece Belediye Meclis Başkanı Av. Zekeriya Kurtul, Başkan Vekili Hamza Gönenç,  Encümen Üyesleri Ferhat Yıldız, Ercan Ulaş Kaya, Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Ömer Keser, Uluslararası İlişkiler Direktörü Alev Bayram, Józsefváros Belediye Başkan Vekilleri Egri Attila, Sántha Péterné, Meclis Başkanı Oszkár Zentai, Meclis Üyeleri dr. Szilágyi Demeter Gergely, Simon György, Pintér Attila, György Alföldi hazır bulundu.
İmza törenin ardından karşılıklı hediyeleşme sonrasında, belediye binasın yakınındaki park alanında Józsefváros Belediyesi kardeş şehirlerinin bulunduğu direğe ''İstanbul - Küçükçekmece'' tabelasının açılışını heyet birlikte gerçekleştirdi. İtalya, Almanya, Romanya, Avusturya, Bulgaristan'dan sonra Türkiye'den de Küçükçekmece kardeş olarak eklendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.