K.Çekmece'de Provokasyon gibi eylem

K.Çekmece'de Provokasyon gibi eylem

Küçükçekmece'de izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup, civardaki ev ve araçlarla bir cemevine saldırdı. Yasadışı örgüt lehine slogan atan saldırganlar 2 araca da molotof kokteyli atarak ateşe verdiler.

 

Küçükçekmece Şahintepesi'nde bir grup terör örgütü sempatizanı, cemevini ve Alevi vatandaşların yaşadığı evleri taşladı. İstanbul Caddesi'nde kurdukları barikatı ateşe veren grup, polisin olay yerine gelmesiyle kaçarak ara sokaklara dağıldı. Alevi vatandaşlar da sokağa dökülerek cemevini ve evlerini taşlayan şahısları aradı.

Edinilen bilgiye göre, Şahintepesi İstanbul Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 200 kişilik PKK sempatizanı, yürüyüşe geçti. Alevi vatandaşların yaşadığı sokaklara yönelen grup, Mert Sokak'ta bulunan Veli Baba Cemevi'nin önüne geldi. Grup, taş ve sopalarla cemevinin, sokakta bulunan araçların ve bazı evlerin camlarını kırarak tekrar İstanbul Caddesi'ne çıktı. Burada barikat kurup, barikatı ateşe veren grup caddeyi savaş alanına çevirdi.

Polisin olay yerine gelmesiyle kovalamaca başladı. Grup ara sokaklara dağıldı.

Cemevinin taşlandığını duyan Alevi vatandaşlar sokağa döküldü. Ellerine sopa alan vatandaşlar sokak sokak gezerek diğer grubu aradı. Yaklaşık 500 kişi tekrar cemevinin önünde toplandı. Polis de takviye kuvvetlerle sokaklarda güvenlik önlemi aldı.

Bir grup Alevi gencin Kürt vatandaşlara ait evlere taş atması üzerine yaklaşık 50 kişilik bir grup tepki göstermek için toplandı. Polis, Alevi ve Kürt vatandaşların arasında barikat kurarak temaslarını önlemeye çalıştı. Polisin ve sağduyulu vatandaşların ikna etmesiyle Kürt vatandaşlar evlerine gitti.

Bu arada, cemevine yapılan saldırı sırasında bazı vatandaşlar yaralandı. Cam kırıklarıyla elleri kesilen vatandaşlar, ilk defa cemevine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, olayın provokasyon olduğunu vurguladı.

Cemevi görevlileri, saldırıyı şöyle anlattı: "60-70 kişilik bir grup slogan atarak sokağa geldi. Ellerindeki taş ve sopalarla cemevine saldırdı. Park halindeki bazı araçların ve evlerin camlarını kırdılar." Bazı güçlerin provokasyon için uğraştığını ifade eden cemevi görevlileri, "Onların oyununa gelmeyeceğiz." dedi.

Bu arada, Kürt vatandaşların tepki amacıyla toplanması üzerine Alevi vatandaşların arasında yer alan bir kadın, grubun arasına girerek dağılmalarını, karşı karşıya gelmemelerini söyledi. Kadın, "Biz kardeşiz. Bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Mahalledeki gerginlik sürüyor. 

Etiketler :