K TÜRÜ Belgelerde İNDİRİM SÜRESİ UZATILDI

K TÜRÜ Belgelerde İNDİRİM SÜRESİ UZATILDI

Karayolları Taşıma Kanunu ve buna bağlı yönetmelikler uyarınca toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az olan kamyonetlere verilen K-1 / K-2 türü yetki belgelerinde uygulanan muafiyet oranı yoğun talep üzerine 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatıldı.

Karayolları Taşıma Kanunu ve buna bağlı yönetmelikler uyarınca toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az olan kamyonetlere verilen K-1 / K-2 türü yetki belgelerinde uygulanan muafiyet oranı yoğun talep üzerine 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatıldı.

 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, hafif ticari araçların da arasında bulunduğu, “ticari” olarak satışa sunulan kamyonet sınıfı araçlar için gerekli olan yıldızlı K1 ve K2 yetki belgelerinin indirimli olarak alınması için sürenin 31 Aralık 2010 tarihinde sona erdiğini, ancak Ulaştırma Bakanlığı tarafından yılın son günü yayınlanan yönetmelikle muafiyet süresinin 1 yıl uzatıldığını kaydetti.

 

K BELGESİ İÇİN YOĞUN TALEP OLDU

K Yetki belgelerinde muafiyet süresinin 31 Aralık 2010 tarihinde sona ermesinden dolayı Odalarda ve Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde son hafta büyük bir yoğunluk yaşandığını belirten Saka, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni bir yönetmelikle sürenin bir yıl uzatıldığını söyledi.

 

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Oda üyelerine yönelik yaptığı açıklamada; Toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler ile şehir içi eşya taşımacılığı ve ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu, Nakliyecilik faaliyetinde iştigal etmek kaydıyla eşya taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerin 31.12.2011 tarihine kadar kendilerine uygun yetki belgelerini temin etmeleri gerektiğini ifade etti. 

 

SÜRE 31 ARALIK 2011’E KADAR UZATILDI

31 Aralık 2010 tarih ve 27802 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikle toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler için alınacak yetki belgesi ücretlerinde Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin Geçici 13. maddesi uyarınca % 90 oranında indirim uygulanacağını kaydeden Saka, “Son yıllarda giderek yaygın bir şekilde kullanılan hafif ticari araçlara yetki belgesi alınması gerekiyor.  1 Mayıs 2010 tarihinden bu yana araçlara Karayollarında K1 ve K2 belgesi soruluyor. Birkaç yıldır muafiyet süresi uzatılmaktadır. Son olarak Toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az olan kamyonetlere verilen K-1 / K-2 türü yetki belgelerinde uygulanan muafiyet oranı 31 Aralık 2011 tarihine kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar belge alacaklara yüzde 90 indirim uygulanacak.  Daha önce bu indirim oranı yüzde 93 olarak uygulanıyordu. Üyelerimizin ve ilgililerin belirtilen süreye kadar yetki belgelerini temin etmelerinde büyük fayda vardır” dedi.

 

İZMİR’DE ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINACAK

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, K Yetki Belgelerinin Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Samsun, Sivas ve Trabzon’da Bölge Müdürlüklerinden, bulunmayanlar yerlerde ise yetkilendirilmiş Ticaret ve Sanayi Odalarından alınabildiğini sözlerine ekledi.

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :