Kabaktepe, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyarette bulundu.

Kabaktepe, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyarette bulundu.

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.İstanbul...

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinledi.

İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasında taksi esnafı ile bir araya gelen Kabaktepe, burada yaptığı konuşmada, taksi konusunun sadece ulaşım ve taşıma hizmeti değil, aslında bir kentin hem kültürüne hem yaşam biçimine hem de insani ilişkilerine etki eden bir sektörden bahsettiklerini söyledi.

İstanbul'un 7-24 yaşayan bir kent olduğunu anlatan Kabaktepe, "Bu kentin hiç uyumadan hizmet veren sektörlerinden biri de taksicilerimiz. Bunun farkında olarak hareket etmek lazım." dedi.

Korsan taksiciliğin bitirilmesine yönelik alınması gereken tedbirler için çalıştıklarını anlatan Kabaktepe, "Ulaşım, İstanbul'un en temel sorunlarından bir tanesi. Minibüsümüz, metrolarımız, otobüsçülerimiz, taksicilerimiz var. Dedik ki bu arkadaşlarımızla birlikte bir masa kuralım. Kentin gelişimini beraber planlayalım. Bunu konuşarak ortak bir yol bulmak lazım. Bu kent bizim." diye konuştu.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın da katıldığı ziyarette İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, esnafın yaşadığı sorunları aktardı.

Şehir içi trafiğinde taksi esnafının yoğun bölgelere normal tarifeyle yolcu aldığında zarar ettiğini anlatan Can, bu nedenle trafiğe uyumlu yeni bir taksimetre tarifesinin oluşturulmasının gerekli olduğunu söyledi.

İstanbul'da yeni taksi plakası verilmesine karşı olmadıklarını dile getiren Can, "Ne kadar taksi plakasına ihtiyaç varsa ihale yolu ile devlet vermeli. Başka yöntemlerle taksi plakası verilmesi doğru değildir. Hepsi aldatmacadır. İhale yoluyla taksi plakası verilmesiyle hem devlet kazanacak, hem de millet kazanacak." ifadelerini kullandı.

Can, minibüslere taksi plakası verilmesini doğru bulmadıkları belirterek, "Minibüsçülere düşman değiliz. Onlar da bizim esnafımız. Fakat sıkıntı farklı. Burada sistem deneniyor. Yarın 83 bin servisçi de taksi olmak isterse? Ki bu gidiş de böyle gösteriyor." dedi.

Ziyaret, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve taksicilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.