Kaç dolar borçla doğuyoruz?

Kaç dolar borçla doğuyoruz?

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Bugün benim ülkemde her çocuk 7 bin 300 dolar borçla doğuyor'' dedi.

Soylu, Bartın Belediye Sosyal Tesisleri'nde yaptığı konuşmada, 13 aydır Türkiye'de kavga anlatmadığını, fakirlik, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve geri kalmışlıkla kavga eden siyaset anlayışını ortaya koyduklarını söyledi.

Ülke genelinde 230 bin kilometre yaparak adım adım insanların sorunlarını dinlediğini, kadınlara ve gençlere inandığını anlatan soylu, şöyle dedi:

''Bu ülkedeki herkese haykırıyorum... Çaresiz ve yalnız değilsiniz. Bizim partimizin adı kavga, çamur partisi değildir. Biz üretimi, köprü, baraj, yol, iş, aş, okul ve insanlarımızı düşünürüz. Bu ülkede üretimi ortaya koyan bir anlayış ve Türkiye'nin geleceğiyiz. Biz bir gün değerler, kimlik, milliyetçilik, etnik köken, cumhuriyet, laikliklik üzerinden siyaset yapmadık.

Bugün benim ülkemde her çocuk 7 bin 300 dolar borçla doğuyor. Her 3 gençten ve üniversiteyi bitiren 2 gençten birisi işsiz. İşçinin yüzde 82'si, memurun yüzde 80'i borçlu, tarlalar ipotekli. Kredi kartı borçları tam 12, protestolu senet sayısı 6 kat arttı.

Bu ülkede tertemiz siyasetin adı, kalkınmanın, zenginliğin adresi, ülkenin yarınları DP olacak.''

(SB-NER-SU)




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :