Kaçakta rekor düşüş

Kaçakta rekor düşüş

Anadolu yakasındaki kayıp ve kaçak oranlarında AYEDAŞ AB seviyesini yakaladı. 80 milyon lira kasada kaldı.

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ), kaçak elektrik kullanımını engellemek için yürüttüğü yoğun çalışmalarına hız kesmeden aralıksız devam ediyor

Bu çalışmalar sonucunda 2010 yılının ilk yarısında İstanbul’ un Anadolu Yakası’ nda kayıp-kaçak oranı yüzde 6.46 olarak gerçekleşti.  Kayıp-kaçak elektrik oranındaki bu rekor düşüşle Türkiye ortalamasının çok altına inilerek Avrupa ülkelerinin standartları yakalanmış oldu.

Kaçak elektrik kullanımını engellemek ve kayıpların azaltılması konusunda kararlı olan AYEDAŞ; 2008 yılı son çeyreği ile 2010 yılı Haziran ayı arasındaki dönemde kayıp-kaçak onanında yüzde 2,9 puanlık iyileşme gerçekleştirmiş olup 22 ayda yaklaşık 80 milyon 496 bin TL kayıp paranın AYEDAŞ’ ın kasasına girmesini sağlamıştır. 2010 yılında kayıp-kaçak konusunda yapılan bu titiz çalışmalar çerçevesinde yaklaşık olarak 60 milyon TL kazanç elde edilecektir.
Son iki yılda yapılan akılcı yatırımlar ve personelin motivasyonunu arttırmaya yönelik faaliyetler sayesinde AYEDAŞ çalışanları arasında sağlanan bütünlük AYEDAŞ’ ın bu başarısında büyük etken olmuştur.

Kaçak elektrik kullananlara karşı büyük bir mücadele içine giren AYEDAŞ, bir yandan rutin kontrolleri düzenli olarak gerçekleştirmekte bir yandan da yapılan ihbarları titizlikle değerlendirerek kaçak elektrik kullananları suçüstü yakalamaktadır. 2010 yılı ilk altı ayında kaçak elektrik kullanırken suçüstü yakalanan 1329 kişi hakkında elektrik hırsızlığı’ suçundan Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

2 milyon 274 bin abonesi bulunan AYEDAŞ kayıp-kaçak oranını yüzde 6,46’ ya kadar düşürerek, kurum tarihinin de en düşük seviyesine düşürerek büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Etiketler :