Kaçmaz beraat etti, şov yaptı

Kaçmaz beraat etti, şov yaptı

Hakim Kaçmaz'ın ''Görevi kötüye kullanmak'' ve ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek'' suçlarından yargılandığı davada Kaçmaz'ın beraatine karar verdi.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kaçmaz'ın ''Görevi kötüye kullanmak'' ve ''Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek'' suçlarından yargılandığı davada Kaçmaz'ın beraatine karar verdi.

Tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile 3.Ordu Komutanı Saldıray Berk'in Erzurum'da yargılandığı duruşmalara katılan Osman Kaçmaz, bugün kendi yargılandığı duruşmaya geldi. Avukatı Baykal Doğan ile Yargıtay'a giriş yapan Kaçmaz herhangi bir açıklamada bulunmadı. Kaçmaz'ın duruşmasını izlemek için YARSAV üyesi bazı yargı mensupları da Yargıtay'a geldi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz yaptığı savunmada, ''Ben cadı değilim, burası da engizisyon mahkemesi değil, yüce Türk milleti adına mutlak adaletin tecelli ettiği yerdir. Beni yakamayacaklar'' dedi.

Osman Kaçmaz'ın, ''görevi kötüye kullanma'' ve ''hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal'' suçlarından yargılanmasına Yargıtay 4. Ceza Dairesinde devam edildi.

Yargıtay Genel Kurul Salonundaki duruşmada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki görüşünü verdi.

Esas hakkındaki görüşte, ''16 Ekim 2008'de görevinden izin alarak ayrıldığı ve izin dönüşü 17 Ekim 2008'de mesai saatleri içinde göreve başlaması gerekirken, İstanbul Havalimanı'nda bulunduğu sırada Sincan Mahkemesi'ndeki görevlileri arayarak, göreve dönmüş gibi göreve başlama yazısı yazdırdığı şeklindeki eyleminde'', Kaçmaz'ın görev gereklerine aykırı hareket ettiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Esas hakkındaki görüşte, ancak bu eylem sonucunda herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığı, kamu zararının oluşmadığı ve hukuk düzeni içerisinde bireylere haksız kazanç sağlandığına dair bir tespit yapılmadığı vurgulanarak, Osman Kaçmaz'ın bu eylemiyle ilgili beraatına karar verilmesi istendi.

Kaçmaz'ın, görev yaptığı sırada 14 Ocak 2009'da Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığı telefon görüşmesinde, ''Okyanus'' operasyonu kapsamında Konya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özdemir'in mahkeme kararıyla dinlendiği bilgisinin, Özdemir'e iletilmesi gerektiğini söylediğinin iddia edildiği hatırlatıldı.

Esas hakkındaki görüşte, Mehmet Özdemir hakkında ''Okyanus'' operasyonuyla ilgili dava açılmadığı ve Özdemir ile ilgili herhangi bir mahkeme kararı bulunmadığı belirtilerek, Osman Kaçmaz'ın, Özdemir'e mahkeme kararının bildirilmesini istediği tarihte Okyanus operasyonu çerçevesinde herhangi bir ihbar yapıldığına dair delil bulunmadığı gerekçesiyle Kaçmaz'ın bu suçtan da beraatına karar verilmesi talep edildi.

-KAÇMAZ'IN SAVUNMASI-

Esas hakkındaki savunmasını yapan Osman Kaçmaz ise hukukun üstünlüğünü ve yargı bağımsızlığını korumak adına mücadele ettiğini söyledi.

Yaptığı görev ve adaletin gerçekleşmesi adına verdiği kararlar nedeniyle bazı kişilerin rahatsızlık duyduklarını savunan Kaçmaz, savunmasında şunları kaydetti:
''Hatta bazı kişilerin canlarının yanması nedeniyle siyasi makamlarda oluşturulan plan nedeniyle hedef seçilip bu planı tetikleyen ve uygulayan kişilerce yok edilmem için uydurma, hukuk dışı bir süreç sonucu huzurunuza getirildim. Oysaki canı yanan ve yanma ihtimali bulunan bu şahsiyetlerin, bugün benim yerimde yüce yargı önünde yaptıklarının hesabını veriyor olmaları gerekirdi. Maalesef bunlara dokunulamıyor.''

Adaletin gerçekleşmesi için toplumda herkesin, hangi makam ve mevkide bulunursa bulunsun hesap vermesi gerektiğini ifade eden Kaçmaz, şöyle devam etti:
''Yüce Türk milletinin hukukunu koruyan adaleti gerçekleştirmeye çalışan bizler, boyun eğmedik, eğdiremeyecekler. Hesap günü geldiğinde karşılarında boyun eğmeyen, diz çökmeyen Yüce Türk milletinden aldığı güçle dimdik ayakta duran, Yüce Türk yargısını ve onun bağımsız yargıçlarını karşılarında bulacaklardır.

Ben cadı değilim, burası da engizisyon mahkemesi değil, yüce Türk milleti adına mutlak adaletin tecelli ettiği yerdir. Beni yakamayacaklar. Ben Donkişot da değilim, Sanço ile beraber yel değirmenleriyle savaşmıyorum. Ben yüce Türk milletinden aldığım güç ve yetkiyle adalet savaşı vermekteyim. Tarih göstermiştir ki, hangi güce sahip olursan ol, bu milletin sağduyusu, direnişi ve boyun eğmeyişi galip gelmiştir.''

Etiketler :