Kaçmaz'dan Erdoğan'a ağır suçlama

Kaçmaz'dan Erdoğan'a ağır suçlama

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz Başbakan Erdoğan'ı padişahlıkla suçladı.

Sincan 1. Ceza Hakimi Osman Kaçmaz "Cumhurbaşkanını bile yargılama cüreti gösteriyorlar" diyen Başbakan'a yanıt verdi ve Erdoğan'ı Padişah gibi davranmakla suçladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda 5 dakika kaldıktan sonra çıkışta açıklama yapan Kaçmaz, HSYK'da yaşanan krizin kendisi yüzünden çıktığı yönünde haberlerin olduğunu, bu sebeple Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmeye geldiğini söyledi.

Bakan'ın kurulda olmadığından dolayı görüşemediğini söyleyen Kaçmaz, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada, "Bu ülkede Başbakan ve Cumhurbaşkanı hakkında dava açma cüretini gösterildi" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine BDP'li Baydemir'in daha önce basına yansıyan sözlerine atıfta bulunarak, bunların cüret olduğunu söyledi.

Kaçmaz, "Ben hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti hükümetine git demedim. İkinci bayrak tartışmasını hiç açmadım. Cüret bunlardır. Eğer biri cüret etmişse bunlara karşı mücadele etsin, yargıya karşı değil. Ben yargıç olarak kararı veririm, üst mahkemeye gider onanır, bozulur. Herkes attığı imzadan sorumludur" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı 'padişah' gibi olduğunu söyleyen Kaçmaz, "Bu Başbakan padişah gibi maşallah. Yani eskiden padişahlar bile demokrattı. Bizdensiniz, sizdensiniz. Yargıyı ikiye böldüler. Kimin sayesinde böyle oldu" şeklinde konuştu

Etiketler :