Kaddafi'den çok sert uyarı!

Kaddafi'den çok sert uyarı!

Libya lideri Kaddafi açıklama yaptı. Kaddafi'nin açıklama yapacağı Zaviye kasabasında çatışma çıktı 10 kişi hayatını kaybetti. Telefonla açıklama yapmak zorunda kalan Kaddafi ülkesini yıkımla tehdit etti.

Halkı isyan eden Libya lideri Kaddafi açıklama yaptı. Kaddafi ailere seslendi. Çocuklarını sokaktan almaları yönünde uyardı. Göstericileri El Kaide'nin örgütlediğini ve Libya'da yaşananların tek sorumlusunun El Kaide olduğunu belirtti.


Kaddafi'nin konuşmasından bazı bölümler: 

Kendilerini güvende hissetmeyen Libyalılar bunu söylediği için kendilerinden utanmalı. Libya herkesin gıpta ettiği, imrendiği bir ülkeydi. Yaşanan bütün olayların temeli El Kaide’dir. ABD’de bu insanların peşinde. Ülke bu insanlardan temizlenmeli.

Evlerinizden çıkın, çocuklarınızla konuşun ve onları evlerine çağırın. Ellerinde silahlar var, karakollara saldırıyorlar. Bütün bunların sebebi aşırı uyuşturucu kullanımı. Kardeşlerim lütfen kendinize geliniz.

Müslüman Kardeşler bile bütün bu yaşananlara karışmıyor. Bütün reformların şeriat kuralları içinde olmasını istiyorlar. Eskiden Müslüman Kardeşler de şiddete başvuruyordu ancak şimdi olayları El Kaide yapıyor.

Bin Ladin eskiden Libya dışına saldırıyordu. Şimdi Libya’ya saldırıyor. Bin Ladin’e uyanlar kendilerinden utanmalı.

Bu sebepten petrol gelirleri ve üretim düşecek. Son dönemde iyileşmeler vardı. Konutlar yapılıyor ve insanlara dağıtılıyordu. Arabalar alınıyordu. Ürünlerin fiyatları normaldi ancak şimdi çıkmaya başladı.

İKTİDARI SİZE DEVREDİYORUM

Petrol üretimi durunca ne olacak düşünüyor musunuz? Bütün bunlar ülkemizde nasıl oluyor? Komiteler kurulmalı. Zaviye kasabası gibi diğer kasabalarda komiteler kurulmalı. 1977’den bahsetmiyorum. İktidarı size devrediyorum. Kendi sorunlarınızı istediğiniz gibi çözebilirsiniz.

Sizin çocuklarınızı, sizden alıp ölüme götürdüğünü ve bu insanların cep telefonlarıyla kampanya yaptıklarını bana söylüyorlar. Telefonlarda gençlere ana ve babalarını dinlememeleri söyleniyormuş. Onları yanlış yola çekiyorlar ve ülkelerine ihanet ettiriyorlar.

KRALİÇE ELIZABETH UZUN SÜREDİR İKTİDARDA

Benden uzun süre iktidarda olanlar var. Mesela İngiltere Kraliçesi Elizabeth benden uzun sürede iktidarda ve başına bir şey gelmedi.

Benim seçimim olsa, ne televizyon izler, ne de radyo dinlerdim. Şu anda olan, halkın iktidarı değil, El Kaide’nin iktidarıdır. Bütün Irak’ı Saddam yüzünden, Afganistan’ı Taliban yüzünden yerle bir ettiler. Bütün bu topraklarda El Kaide’nin peşindeler. El Kaide bugün Zaive’de çocukları kandırıyor. Bunlar çılgın insanlar. Ülkeniz yıkılsa da önem vermezler.

TARİHİMİZ YOK EDİLİYOR

Şimdi Zaviye’nin tamamen yıkılmasından mutlu olan kesimler var. Oysa burada tarihimiz yok ediliyor. Bir kez daha söylüyorum; 1977’de iktidarı size devrettim. Ülkenizde barış mı savaş mı var sizin probleminiz. Hiç kimse ülkenin bugünkü durumuna geleceğine inanmazdı. Bazıları bu durumdan çok menun. Bankalar ve okullar kapandı. Her yerde silahlar satılıyor.

Ülkenize bunların olmasını görmek istiyorsanız bu sizin seçiminiz. Size kutlu olsun. Ancak bunu nasıl istiyorsunuz anlamıyorum. Sizden bir kez daha dışarı çıkıp çocuklarınızı dışarıdan toplamanızı istiyorum. İsyancıları mahkemelere verin. Çocuklarınızı bırakın rehabilite edelim. Bakın nasıl değişecekler. Kız kardeşlerim, aydınlar çocuklarla konuşmalı. Onlara mantığın ışığını göstermeli. Bu saçmalıkları göstermeli. Bir kez daha öldüreülen 4 askerin ailesine baş sağlığı diliyorum.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :