Kaddafi'nin korumaları teslim oldu!

Kaddafi'nin korumaları teslim oldu!

EL Arabiya: Libya lideri Muammer Kaddafi'nin korumaları Trablus'ta muhaliflere teslim oldu...

Libya'da Muammer Kaddafi döneminin resmen sonuna geliniyor. Aylardır süren çatışmaların ardından isyancılar, Trablus'a ulaştı. Kaddafi'nin nerede olduğu bilinmezken, oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin isyancılar tarafından yakalandığı açıklandı.

İsyancıların başkent Trablus'u ele geçirmelerinin an meselesi olduğu belirtilirken, Kaddafi yönetiminin sözcülerinden Musa İbrahim ise CNN televizyonuna yaptığı açıklamada basında çıkan haberlerin aksine Kaddafi güçlerinin hala çok sayıda kilit noktayı kontrol ettiklerini söyledi.

Libya'da isyancılar, bugün akşam saatlerinde başkent Trablus'a ulaştı. İsyancılar yaklaşırken, Kaddafi yönetimi de gün boyunca halka, "hainlere karşı" birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Bingazi'de de sokaklara dökülen yüz binlerce kişi "zafer" marşları söyleyerek, kutlama yapıyor.

Kaddafi'nin yakın korumalarının isyancılara teslim olduğu öne sürüldü. Ayrıca El Cezire televizyonu, Trablus'taki hükümet binalarına isyancıların bayraklarının çekildiğini bildirdi.

İsyancıların, Trablus'un ana alanı Yeşil Meydanı ele geçirdiği belirtildi. Libya devlet televizyonunun da yayının kesildiği bildirildi. Ayrıca Trablus'ta aylardır kesik olan internet ve 3G bağlantısının da geri geldiği öne sürüldü.

KADDAFİ'NİN YERİ BİLİNMİYOR

Libya'yı 30 yılı aşkın bir süredir demir yumrukla yöneten Kaddafi'nin şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Ortada Kaddafi'nin ölmüş olduğundan, başka bir ülkeye kaçtığına kadar çok sayıda söylenti dolaşıyor.

El Cezire televizyonu, isyancıları temsil eden Ulusal Geçiş Konseyi başkanına dayandırdığı haberinde, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığını ve güvenli bir yere götürüldüğünü bildirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.