Kaddafi'nin torunları sağ mı?

Kaddafi'nin torunları sağ mı?

El Arabiye: Kaddafi’nin torunları ölmemiş olabilir. El Arabiye Televizyonu, NATO saldırıları sonucu Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin en küçük oğlu Seyful Arab’la birlikte öldüğü belirtilen 3 torunun sağ olabileceğini öne sürdü.

Dubai’den yayın yapan Suudi Arabistan sermayeli El Arabiye, Kaddafi ailesine yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde Seyful Arab’ın ise öldüğünün kesinleştiğini duyurdu.

Suudi Arabistan ve Libya arasındaki gergin ilişkilerden dolayı Kaddafi aleyhtarı sert yayınlarıyla dikkat çeken El Arabiye Libya Lideri’nin bu tür dezenformasyonlarla saldırıları durdurmaya çalıştığını ima ediyor.

El Arabiye’ye göre Kaddafi daha önce de 1986’de ABD saldırıları sonrası evlatlık kızı Hana’nın öldüğünü duyurmuş, ancak kızı olaydan sonra pek çok görgü tanığı tarafından görünmüştü. El Arabiye, Hana’nın nasıl öldüğü ya da ortadan kaybolduğu konusunun halen sır olduğunu da öne sürüyor.

1986 yılında Almanya’nın Berlin kentinde daha çok Amerikan askerlerinin gittiği bir diskoya yönelik düzenlenen saldırıdan sonra ABD, sorumlu olarak Libya’yı göstermiş ve Kaddafi’yi hedef alan saldırılar düzenlemişti.

El Arabiye, Kaddafi’nin, babası Hamid Ebuminyar’ı da sık sık İtalyan işgaline karşı savaşan bir kahraman gibi göstermeye çalıştığını, ancak babasının İtalyanlara karşı eline silah aldığının bile bilinmediğini de iddia ediyor.

LİBYA HÜKÜMETİ: "ÖLDÜLER" NATO: "BİLGİMİZ YOK"

Libya hükümeti Muammer Kaddafi'nin küçük oğlu Seyf ül Arap ve üç torununun NATO saldırısında öldüğünü duyurdu. NATO ise "Şahısları hedef almıyoruz" dedi.

NATO sözcüsü Korgeneral Charles Bouchard, vurulanın Libya liderinin komuta-kontrol merkezlerinden biri olduğunu savundu ve "NATO sadece askeri hedefleri vurur" diye konuştu.

Bouchard Kaddafi'nin oğlu ve üç torununun öldüğü yolundaki açıklamadan haberdar olduklarını belirtti ancak bu konuda yorum yapmadı.

Sözcü "Can kayıplarından, özellikle de masum sivillerin ölmesinden üzüntü duyuyoruz" demekle yetindi.

NATO'nun açıklamasına İngiltere Başbakanı David Cameron'dan da destek geldi.

Cameron NATO'nun Libya hükümetinin askeri tesislerini hedef aldığını belirtti.

Libya hükümeti sözcüsünden dün gece gelen açıklamada, Kaddafi'nin küçük oğlu ve üç torununun NATO hava saldırısında öldüğü duyurulmuştu.

Açıklamada Kaddafi'nin de, saldırı sırasında Bal el Aziziye mahallesinde bulunan Seyf ül Arap'a ait villada olduğu ancak yara almadan kurtulduğu belirtilmişti.

Villa harabeye döndü

Libyalı yetkililer yabancı basın mensuplarını sabah saatlerinde Sey ül Arap'ın villasına götürdü.

BBC muhabiri çok sıkı şekilde korunan binanın harabeye döndüğünü, "Birilerinin buradan sağ kurtulmuş olmasına inanmanın zor olduğunu" belirtiyor.

Binada patlamamış bir füzenin bulunduğu da muhabirimizin aktardıkları arasında.

Öte yandan saldırı sırasında evde Kaddafi'nin eşinin ve başka akrabalarının da bulunduğu bildiriliyor.

Hayatını kaybettiği belirtilen 29 yaşındaki Seyf ül Arap'ın ismi, uluslararası kamuoyunda ağabeylerinden daha az biliniyor.

Almanya'da eğitim gören Seyf ül Arap kısa süre önce Libya'ya dönmüştü.

Bu arada Çin ve Rusya'dan olayı kınayan açıklamalar geldi.

Rusya parlamentosunun dış ilişkiler komisyonu başkanı Konstantin Kosaşev, NATO'yu Birleşmiş Milletler'in verdiği yetkinin sınırlarını aşarak Kaddafi'yi ortadan kaldırmaya çalışmakla suçladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.