Kadıköy-Kartal metrosunda vagonlar raylara kondu

Kadıköy-Kartal metrosunda vagonlar raylara kondu

Güzergah uzunluğu yaklaşık 22 kilometre olan ve 16 istasyona sahip hattın 15 istasyonda ince işler başladı.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nın trafik sorununa çözüm için yapımı devam eden Kadıköy-Kartal metrosunda bugün vagonlar raylara konmaya başlandı. Güzergah uzunluğu yaklaşık 22 kilometre olan ve 16 istasyona sahip hattın 15 istasyonda elektromekanik ve ince işler başladı.

GÜNDE 250 METRE RAY MONTAJLANIYOR

Toplam ray uzunluğu 48 bin 572 metre olan hatta, Kozyatağı-Kartal arasında ray döşenmesi tamamlanırken, günde 250 metre ray montajlanıyor.

Kadıköy-Kartal metrosunda, son teknoloji ürünü vagonlar temin edilirken, hattın Kaynarca'ya uzatılması nedeniyle vagon sayısı 120'den 144'e çıkarıldı. Vagonların yolcu kapasitesi ise 4'lü tren dizisinde 1084, 8'li tren dizisinde ise toplam 2 bin 168 yolcu.

ARAÇLAR SÜRÜCÜSÜZ KULLANIMA UYGUN

Hattaki tüm araçlar, sürücüsüz kullanım özeliğine de uygun. Böylece geceleri parklanma, tamir-bakım atölyesine intikal gibi operasyonlar, kontrol merkezindeki bir operatör vasıtasıyla ve sürücüsüz yapılabilecek. Vagonlar arasında birbirine geçiş imkanı sağlayan ara geçiş yolları bulunuyor. Tüm vagonlarda ısıtma, soğutma ve havalandırma yer alıyor. Vagonlarda yolcu güvenliği için araç içi ve dışı kapalı devre kamera sistemi ile izlenebilecek. Aracın dışında hangi yöne gittiğini gösteren dijital göstergeler de yer alıyor.

Vagon içinde kapı üstlerinde aracın hangi istasyona doğru gittiğini, hangi istasyonları geride bıraktığını, hattan aldığı on-line bilgi ile yolculara farklı ışıklarla gösteren ''Dinamik Yol Haritası'' da bulunuyor.

Yolcular ile makinist arasında aktif iletişimin de sağlanabileceği vagonlarda, konforlu bir yolculuk için titreşim ve ses izolasyonu ile yangın izolatörleri de yer alıyor.

Bu arada, Kadıköy-Kartal metro hattını tamamlandığında, Kartal'dan Kadıköy'e 29 dakikada ulaşılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.