Kadıköy Söğütlüçeşme'de KUTLU DOĞUM

Kadıköy Söğütlüçeşme'de KUTLU DOĞUM

Kadıköy Söğütlüçeşme Kutlu Doğum şenlikleri 15 Nisan Pazar günü birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Kadıköy Söğütlüçeşme Kutlu Doğum şenlikleri 15 Nisan Pazar günü birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Sabah vakti alan girişinde yapılan hazırlık dikkat çekiciydi. Ocaklar yakıldı, kazanlar yerleştirildi. Özellikle Hasanpaşa’da yerleşik bulunan Rumeli göçmenleri nefis helvalarını karıştırmaya başladılar. Onlar ateş başında terlerken, çocuklar da buz pistinde kayabilmek için ter döktüler.

Çocuk eğlence alanları, kukla gösterisi, kukla gösterileri, Nasrettin Hoca ve şişme adamlargün boyu çocukları doyasıya eğlendirdiler.

Kadıköy Müftüsü Avni Şahin kalabalık bir topluluğa seminer verdi.  Diğer taraftan bir başka topluluk, İETT otobüsü ile Kadıköy’ün manevi mekânlarını rehber eşliğinde gezmek üzere yola çıktı.

Kadıköy Müftülüğü çalışanları Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden gelen çocukları misafir etmenin mutluluğunu yaşadılar.  Ziyaret eden tüm çocuklara çeşitli ikramların yanı sıra uçurtma hediye edildi.

Akşam üzeri hareketlilik, yerini müzik ve musiki etkinliklerine bıraktı.

“Doğa İçin Çal” grubuizleyenlerine birbirinden güzel türküler dinletti.

Ardından Kadıköy Müftülüğü personelinden oluşan Tasavvuf Musikisi Korosu sahne aldı ve çeşitli makamlarda birbirinden güzel ilahiler icra etti.

Akşam çıkan rüzgâr ve fırtınaya rağmen izleyiciler alanda 1453 film coşkusunu yaşadılar.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) anısına düzenlenen TCDD Söğütlüçeşme tren istasyonunun bulunduğu yeşil alan salâvat sesi duymanın ve halkla bütünleşmenin mutluluğunu yaşamaya devam ediyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.