Kadıköy'de bayram olsun!

Kadıköy'de bayram olsun!

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 2.turda ilk maçta deplasmanda 2-1 yenildiği Fransa'nın Lille takımını ağırlıyor.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maç, saat 22.05'te başlayacak. Karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek. Meyer'in yardımcılıklarını Holger Henschel ile Robert Hartmann yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Michael Weiner, ek yardımcı hakemler ise Babak Rafati ile Peter Sippel. Fenerbahçe ise bir üst tura çıkması halinde Liverpool - Unirea eşleşmesinde tur atlayan takım ile mücadele edecek.

 

Kritik maç öncesi Fenerbahçe'nin belini büken durum sakatlıklar. Fenerbahçe'de takımını yalnız bırakacak isimler şu şekilde Lugano, Mehmet Topuz, Cristian, Ali Bilgin, Uğur Boral, Özer Hurmacı, Andre Santos (cezalı), Gökhan Ünal (UEFA listesinde yok).

Son dakika gelişmesiyle Gökçek Vederson maç kadrosuna dahil edildi. Sakatlığı geçen ve takımla birlikte çalışmalara başlayan Deivid ise henüz ilk 11 için hazır durumda değil.

 

Bu sakatlıkları Christoph Daum maç öncesinde yaptığı açıklamada "Kale hariç 10 tane sağlam futbolcumuz var, sağlam olan herkes oynayacak fakat kendi mevkiilerinde olmayacak" şeklinde açıkladı. Fenerbahçe'de 11'de mevkii bazlı köklü mecburi değişiklikler olacak.

Konuk ekip Lille de sıkıntıda. Lille'de forvet oyunculardan Gervinho'nun sakat olduğu ve dizindeki menisküs teşhisi nedeniyle sahalardan en az 6 hafta uzak kalacağı açıklanırken, sarı kart cezalısı duruma düşen Balmont ve Cabaye de Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.

Özellikle orta alanın dinamosu olan ve sahada basmadık yer bırakmayan, bunun üzerine ilk maçta Fenerbahçe'ye bir de gol atan Balmont, Lille için ciddi bir kayıp. Sol kanat oyuncusu Cabaye'nin de forma giyemeyecek olması teknik direktör Rudi Garcia'nın farklı bir 11 ve farklı bir oyun anlayışı ile sahaya çıkmasına neden olacak.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

Kupadaki temsilcilerimizden Fenerbahçe'ye 1-0'lık galibiyetin dışında her türlü iki farklı zafer yetecek. Tüm beraberliklerde ve 2-1 ve 1-0'ın dışındaki tüm tek farklı Fenerbahçe galibiyetlerinde Lille tur atlayacak.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE
Volkan
Bekir
Önder
Bilica
Deniz
Gökhan Gönül
Selçuk
Emre
Semih
Alex
Güiza

LILLE
Landreau
Emerson
Rami
Beria
Mavuba
L.Toure (Hazard)
Dumont
Chedjou
Obraniak
Frau
Aubameyang

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 22.05
HAKEM:Florian Meyer
YAYIN: EUROFUTBOL & habername CANLI ANLATIM SERVİSİ

Gürcan Bilgiç : Farkını ortaya koymalı

Fenerbahçe'nin önemli eksikleri var. Daum kadro yapmakta zorlanıyor. Ama rakip de aynı sorunlarla boğuşuyor. Burada dertlenmek değil, elinizdeki farklılıklardan yararlanmak önemli. Maç 1-0 biterse Fenerbahçe turu geçecek. Rakipte bir Alex, Emre , Gökhan Gönül veya Semih Şentürk yok. Onların tek silahı koşmak. Eğer Fenerbahçe bunun önüne geçecek pas organizasyonunu kurarsa, sorunları çözeceği gibi, mazeretlerini de yenecektir. Ama taraftarının tam destek vereceği, takıma inancını aşılayacağı, futbolcuların risk almasını sağlayacak tavırda olması şart. Eğer yine uğultular başlarsa, zaten moral olarak uçuğumun eşiğinde olan bu takım, yine gölgelerde saklanmaya başlar.

 

22 MAÇTA 3 YENİLGİ

UEFA Avrupa Ligi 2. tur mücadelesinde bugün Fransa'nın Lille takımı karşısında rövanş maçına çıkacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında Kadıköy'de 81. maçını oynayacak.

Bu sezon Kadıköy'deki 5 Avrupa sınavında 3 galibiyet, 1'er beraberlik ve yenilgi alan sarı-lacivertli ekip, son maçında (H) Grubu'nda Moldova'nın Sheriff takımını 1-0 mağlup etti.

Kadıköy'de eleme turunda Macaristan'ın Honved takımını 5-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, play-off turundaki mücadelede İsviçre'nin Sion takımıyla 2-2 berabere kalıp, (H) Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'nın Twente takımına 2-1 yenildi.

Romanya'nın Steaua Bükreş takımını 3-1 ve Moldova'nın Sheriff takımını 1-0'lık skorlarla geçen sarı-lacivertliler, Kadıköy'de son yıllarda saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp, etkili bir performans ortaya koyarak Fenerbahçe, son 22 Avrupa Kupası maçında 3 yenilgi aldı.

25 YILLIK HASRET

UEFA Avrupa Ligi 2. tur mücadelesinin ilk maçında deplasmanda Lille'e 2-1 yenilen Fenerbahçe, rövanşta turu geçerek Fransız takımlarına karşı şanssızlığını da yenmek istiyor.

Fransız ekiplere karşı Avrupa arenasında 14 maç yapan sarı-lacivertliler, 3 kez kazanırken, 10 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. tur mücadelesinde 1985 yılında Bordeaux ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda rakibini 3-2 yendiği maçtan sonra İstanbul'daki karşılaşmadaki 0-0'lık eşitlikle 2. tura yükselmişti.

Sarı-lacivertli ekip için, Lille ile Kadıköy'de yapacakları rövanş aynı zamanda 25 yıllık hasrete son verme açısından da önem taşıyor.
 

Etiketler :