Kadıköy'de bir bankada bomba şoku

Kadıköy'de bir bankada bomba şoku

Özel bir bankanın kiralık kasasında bulunan şüpheli paketin içinden el bomnası ve uzun namlulu bir tüfeğe ait boş şarjör çıktı.

Kadıköy Bağdat caddesindeki özel bir bankanın kiralık kasasında bulunan şüpheli paketin içeriği belli oldu. Polis ve banka görevlilerinin basından sakladıkları paketten, 2 adet Rus yapımı taarruz tipi el bombası ile uzun namlulu bir tüfeğe ait boş şarjör çıktığı öğrenildi.

Olay, Caddebostan'da yer alan bir banka şubesinde dün saat 17.10 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, banka şubesi kapandıktan sonra boş kiralık kasaları kontrol eden banka görevlisi, kasalardan birinde paket fark etti. Paketi açan görevli, 2 adet el bombası ile uzun namlulu silaha ait şarjör görünce durum polise bildirdi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kısa sürede olay yerine geldi. Yapılan ilk incelemelerin ardından banka çevresine emniyet şeridi çekilerek kimsenin yaklaşmasına izin verilmedi. Daha sonra olay yerine bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri gelerek detaylı araştırma yaptı.

Saat 17.30 sıralarında başlayan çalışmalar saat 22.30'a kadar sürdü. Bomba imha uzmanları sır gibi sakladıkları paketi alarak polis aracına taşıdı. Olay yeri inceleme ekipleri de delil torbalarına koydukları bulguları detaylı incelemek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Bütün bu çalışmalar yapılırken banka çalışanlarının dışarı çıkmasına da izin verilmedi.

İncelemelerin bitmesinden sonra bilgilerine başvurulan banka çalışanları tek tek ayrıldı. Paniğe neden olan paketin sırrı daha sonra anlaşıldı. Kiralık kasadaki paketten ateşleme mekanizmaları çıkartılmış 2 adet Rus yapımı taarruz tipi el bombası ile boş şarjör çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı

Kaynak: Cihan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.