Kadıköy'de gol sesi çıkmadı 0-0

Kadıköy'de gol sesi çıkmadı 0-0

Dev derbide iki takım 1'er puana razı olurken; Galatasaray, Şükrü Saracoğlu deplasmanında 1999 yılından sonra bir lig maçında ilk puanını çıkardı

Spor Toto Süper Lig'de 9. hafta mücadelesinde ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan dev derbide gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe ile Galatasaray 1'er puanla haftayı kapatmış oldu. Bu 1 puanını Fenerbahçe için pek bir önemi olmasada, Galatasaray, Şükrü Saracoğlu deplasmanında 1999 yılından sonra bir lig maçında ilk puanını çıkarmış oldu.

İlk yarıda Galatasaray'ın baskılı oynadığı maçta Galatasaray'ın Kolombiyalı futbolcusu Pino'nun bir topunu Gökhan Gönül çigizden çıkardı. İkinci yarıda ise fenerbahçe oldukça etkili bir performans gösterdi ancak iki takımın istekli, arzulu futbolunda gol çıkmadı.

Bu beraberliğin ardından Fenerbahçe puanını 17'ye, Galatasaray ise puanını 13'e yükseltmiş oldu.

Galatasaray'da Ayhan Akman ilk yarıda gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düştü ve önümüzdeki hafta Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de ise Diego Lugano ikinci yarıda gördüğü sarı kartla Bursaspor deplasmanında forma giyme şansını kaybetti.

Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Fenerbahçe lider Bursaspor deplasmanına konuk olurken; Galatasaray evinde Antalyaspor'u ağırlayacak.

ÇİZGİDEN ÇIKTI!
Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Fenerbahçe maçın ilk pozisyonuna girdi. Fenerbahçe atağından sonra Galatasaray topun kontrolünü sağlayarak orta sahada top çevirmeye başladı ve sarı-kırmızı takım ilk dakikalarda çok önemli bir gol pozisyonuna girdi.

Maçın 5. dakikasında Elano'nun ara pasında Pino ceza sahasına koşusunu yaptı. Volkan'dan önce topu kontrol eden Pino, rakibinden sıyrıldı ve kaleye şutunu attı. Ağlara giden topu çizgi üzerindeGökhan Gönül son anda yaptığı bir hamleyle uzaklaştırarak, Galatasaray'ın öne geçmesine izin vermedi.

YİNE PİNO!
Galatasaray'ın hücum hattında görev yapan Kolombiyalı futbolcu Pino, süratiyle Fenerbahçe savunmasına zaman zaman zor anlar yaşattı. Bir topu çizgiden çıkan Pino'nun, 12. dakikada köşeye giden bir şutunu da Volkan Demirel parmaklarının ucuyla çıkardı.

Maçtan önce herkesin kuşkuyla baktığı Pino, gösterdiği performansla gecenin sürprizi oldu. Ayrıca uzun zamandır forma bulamayan Elano da, Fenerbahçe karşısında etkili bir görüntü çizdi.

FENERBAHÇE SAVUNMADA KALDI!
Ev sahibi Fenerbahçe baskılı başlayan Galatasaray karşısında savunmada çok adamla kalarak, rakip atakları durdurmaya çalıştı. Sarı-lacivertli takım baskı yediği anlarda kanatlardaki hızlı oyuncuları Stoch ve Dia'yı kullanarak kontrataklarla rakip kaleye yüklendi.

DİA'NIN ŞUTUNA CANA DUVAR ÖRDÜ!
Fenerbahçe ilk 15 dakikayı atlattıktan sonra oyuna ortak olmaya başladı. Bu dakikadan sonra ise Galatasaray kendi sahasına çekilmeye başladı ve ev sahibi Fenerbahçe baskılı olduğu dakikalarda gole de yaklaştı.

Maçın 19. dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruş sonrasında Galatasaray savunması topu uzaklaştıramadı. Dia önünde kalan topa sol ayağıyla çok sert vurdu ama kaleye giden topun önüne Lorik Cana atlayarak gole izin vermedi.

NEİLL HARİKA VURDU, VOLKAN MÜTHİŞ ÇIKARDI!
Beklenenin aksine oldukça tempolu başlayan karşılaşamda iki takım da topla buluştuğu anlarda rakip kaleye etkili ataklar geliştirdi. Savunmaların oldukça fazla yorulduğu dev mücadelenin 24. dakikasında ezeli rakiplerin müdafa oyuncuları karşı karşıya geldi.

Sağ kanattan yapılan ortayı kale sahası içinde Lugano uzaklaştırmak isterken top ceza sahası yayına düştü. O bölgede bekleyen Neill gelişine topa harika bir vuruş yaptı. Köşeye giden bu sert şutu kaleci Volkan Demirel müthiş bir refleksle çıkararak gole izin vermedi.

İlk yarının geride kalan dakikalarındaFenerbahçe ve Galatasaray zaman zaman geliştirdikleri etkili ataklarda birbirlerini üzerlerine gitmelerine rağmen Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbinin ilk 45 dakikasında gol sesi çıkmadı.

STOCH'UN ORTASI, ALEX'İN KAFASI
İkinci yarıya taraftarının da desteğiyle Fenerbahçe etkili başladı ve maçta en ciddi pozisyonunu buldu. Karşılaşmanın 46. dakikasında Miroslav Stoch'un sol kanattan yaptığı ortaya ön direk civarında Alex uçarak kafa vuruşunu yaptı. Brezilyafutbolcunun bu kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı.

KARAMBOL, SERVET, AYKUT VE YAN AĞLAR!
Fenerbahçe'nin etkili başladığı ikinci yarının 51. dakikasında oldukça ilginç bir pozisyon yaşandı. Niang, Sabri'den topu alarak ceza sahasına girdi. Sağ çaprazda Hakan Balta'dan sıyrılan Niang şutunu çekti ancak top Aykut'un bacak arasından geçerek kale önünde kaldı. Boşta kalan topa Servet vurdu. Servet bu tehlikeyi uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak kaleci Aykut'un göğsüne çarparak kaleye yöneldi ama az farkla dışarı çıkan top yan ağlarda kaldı.

HAGİ'DEN MÜDAHALELER
Artan Fenerbahçe baskısından sonra Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Gheorghe Hagi, değişiklik yaparak oyuna müdahalede bulundu. Hagi, 56. dakikada Zvjezdan Misimovic'i oyundan aldı. Boşnak futbolcu kenara gelirken; yerine Barış Özbek girdi. Barış oyuna girdikten sonra orta sahada görev yaptı.

Karşılaşmanın 66. dakikasında ise Hagi ikinmci oyuncu değişikliğini yaptı. Lorik Cana kenara gelirken; yerine Serkan Kurtuluş girdi. Bu değişikliğin ardından Sercak Kurtuluş sağ beke, Sabri, sağ açığıa geçerken, Elano da orta sahada ortasında atakları yönlendiren isim oldu.

Sarı-kırmızılı takımın son değişiklğinde ise oldukça üst düzey bir performans gösteren Brezilyafutbolcu Elano yerini genç futbolcu Emre Çolak'a bıraktı.

ALEX'İN YERİNE SEMİH
Galatasaray'ın değişikliklerinin ardından Aykut Kocaman da oyuna müdahalede bulundu. Kocaman ilk olarak yorulan Alex de Souza'yı kenara aldı. Alex kenara gelirken; yerine Semih şentürk girdi.

Kocaman'ın ikinci değişikliği ise bir sakatlık sonrası oldu. Senegalli futbolcu Issiar Dia oyuna devam demeyeceğini belirttiği için kenara alındı. Dia'nin yerine oyuna Kazım girdi.

KADIKÖY'DE GOL ÇIKMAYINCA...
Fenerbahçe ve Galatasaray kazanmak için yapılan hamlelerle maçın son 15 dakikasına daha diri girmeye çalıştı. Oldukça üst düzey bir mücadeleye sahne olan derbide iki takım da birbirine üstünlüğü bırakmadı. Son dakikalara doğru, savunma oyuncularının gösterdiği performans, forvet oyuncularının işini oldukça zorlaştırdı. Dakikalarınhızlı akıp gittiği derbinin son saniyelerinde Pino'nun bir topu Volkan köşeden çıkardı.  Derbide gol sesi çıkmayınca Bülent Yıldırım'ın son düdüğü iki takımın 1'er puanla sahadan ayrıldığını tescil etti.

KAPTAN ALEX YİNE SAHADA
Fenerbahçe Kaptanı Alex De Souza, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptıkları derbide takımının başında ilk 11'de sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle Konyaspor maçının kadrosunda yer almayan Brezilyafutbolcu, tedavinin ardından sakatlığının geçmesinden sonra da gribal enfeksiyon nedeniyle çalışmalara katılamamıştı.

Fenerbahçe, Galatasaray karşısına ligin 8. haftasında deplasmanda Konyaspor'u 4-1 yendiği maçtan tek değişiklikle çıktı. Alex'in yokluğunda ilk 11'de şans bulan Özer, bu kez sakatlığı nedeniyle derbinin 18'inde yer almazken, kaptan Alex takıma döndü.

Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Güiza, Selçuk ve Özer'in yanı sıra Bilica, Uğur ve Gökhan Ünal ile 19 Yaş altı Milli Futbol Takımı'nda bulunan Okan, Gökay ve Berk de 18 kişilik kadroda yer almadılar.

ELANO'YA HAGİ PİYANGOSU
Gheorghe Hagi, Galatasaray'da son dönemde forma şansı bulmakta zorlanan Brezilyalı yıldız Elano Blumer'i, Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de tercih etti. Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'deki Bursaspor maçına yedekler arasında başlayıp 21 dakikada sahada kalan, Eskişehirspor ve Gaziantepspor maçlarına ise ilk 11'de başlamasına karşın 45 dakika oynayabilen Elano, uzun bir aradan sonra yeniden formasına kavuştu.

Kırmızı kart cezalısı Ufuk'un yerine kaleyi Aykut devralırken, sakatlıkları düzelen Neill ve Cana da Hagi'nin tercihleri oldular. Transferinin ardından Rijkaard'ın defansın solunda tercihi haline gelen Insua'nın yerine Hagi yine Hakan Balta'ya döndü. Rumen çalıştırıcının, Baros'un sakatlığında takımda kalan tek forvet durumundaki Mehmet Batdal'ı ilk 11'de tercih etmemesi de dikkat çekti. Hagi, derbi maçta forvetteki tercihini Pino'dan yana kullandı.

sporx

Etiketler :