Kadıköy'ün yolu Hamburg'dan geçer

Kadıköy'ün yolu Hamburg'dan geçer

G.Saray, UEFA Kupası 4. tur ilk maçında bugün Almanya'nın Hamburg takımıyla deplasmanda karşılaşıyor.

2000 yılında UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı müzesine götürerek tarih yazan Galatasaray, bugün Avrupa kupalarındaki 218. sınavına çıkıyor. Şampiyonlar Ligi'ne eleme turunda veda ettikten sonra bu sezon UEFA Kupası'nda yoluna devam eden Aslan, 4. tur ilk maçında Hamburg ile karşılaşıyor. İlk maçı deplasmanda oynamanın avantajını iyi kullanmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, karşılaşmadan yenilmeden ayrılıp, turu Ali Sami Yen Stadı'nda geçmek istiyor. Sarı-Kırmızılı ekipte, cezalı olan Baros ile Rusya'nın Zenit takımına transfer olan Meira, sakat olan Servet, Mehmet Topal, Linderoth ve Emre Güngör maçta oynayamayacak. Hamburg ile Galatasaray arasında bugün HSH Nordbank Arena Stadı'nda TSİ saat 19.00'da oynanacak karşılaşmayı, Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Galatasaray kafilesi dün özel bir uçakla Hamburg'a vardı. Sarı-Kırmızılılar, Hamburg ile yapacağı karşılaşmanın hazırlık çalışmalarını, maçın oynanacağı statta yaptı ve yalnızca ilk on beş dakikası basına açık antrenmanla tamamladı. G.Saray'da gözler Hakan Balta ile Nonda'ya çevrildi. Teknik Direktör Bülent Korkmaz'ın Meira'nın yerine Hakan Balta'ya, cezalı olan Baros'un yerine de forvette Nonda'ya görev vermesi bekleniyor.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil eden tek kulüp olduklarını dile getirdi. Üstünel, Rusya'nın Zenit kulübüne giden Meira için, "Galatasaray'da sahaya çıkan 11 aslan, takımımızı en iyi şekilde temsil eder.'' ifadesini kullandı. Üstünel, "Şu anda Meira'ya alternatif yok. Sezon sonunda düşünülüyor. Bu karar, teknik heyet, başkan ve hepimizin ortak aldığı bir karardır.'' diye konuştu. Bu arada Sarı-Kırmızılılar, Avrupa kupalarında Alman takımlarıyla bugüne kadar oynadıkları 22 karşılaşmada 6 galibiyet elde ederken, 6 kez mağlup oldu, 10 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Hamburg, G.Saray ile çıkış arıyor

Ligde son iki maçını farklı kaybederek, şampiyonluk yolunda büyük yara alan Hamburg krizden çıkmak için Galatasaray'ı bekliyor. Kendi sahasında Wolfsburg'a, deplasmanda Mönchengladbach'a yenilen Hamburg'da gözler teknik patron Martin Jol'a çevrilmiş durumda. Defansın problemlerine çözüm bulamayan Hollandalı teknik adamı, defansın önemli isimleri Guy Demel ve Bastian Reinhardt'ın sakatlıkları düşündürüyor. Jol, defansın zaaflarını hücum gücüyle aşmayı planlıyor. Forvette görev verdiği Ivica Oliç ve Mladen Petriç'ten patlama yapmasını bekleyen Jol, planlarını bu oyuncuların atacağı goller üzerine kurmuş. Bundesliga'da alınan kötü sonuçlara UEFA Kupası'nda yaşanacak bir hezimetin eklenmesi Jol'un Hamburg serüvenini bitirecek. Bundesliga'da iki hafta öncesine kadar lider olan Hamburg, kaybettiği iki maçla 5. sıraya indi. Hasan Cücük, Hamburg

Almanlar, stada fazla Galatasaraylı almak istemiyor

Galatasaray'ın Hamburg ile oynayacağı karşılaşma öncesinde gurbetçi vatandaşlar, maçın biletini bulabilmek için büyük çaba harcadı. Hamburg Kulübü, Galatasaraylı taraftarların statta çoğunluğu almaması için bilet satışını sadece kulüp üyelerine yaparken, şehirde yaşayan gurbetçiler karaborsadan bilet almaya çalıştı. Hamburglu taraftarlar da maçın biletini, internetten satışın Almanya'da en etkili sitesi "www.ebay.de"den yüksek bedellerle açık artırmayla satmaya çalışıyor. Biletlerin maç günü çok yüksek fiyatlarla alıcı bulması bekleniyor.

'Bu forma her zaman kazanmaya oynar'

UEFA Kupası 4. tur ilk maçında deplasmanda Hamburg'la oynayacak G.Saray'da Teknik Direktör Bülent Korkmaz, kimseden çekinmediklerini söyledi. Genç teknik adam, hiçbir zaman mazeretin arkasına saklanmadığını belirterek, "Gerçeklerle yüzleştim, şimdi de yüzleşiyorum. Galatasaray'ın her oyuncusu değerlidir. Sahaya da 11 kişiyle çıkacağım için, hiçbir mazeret gösteremem, takımım da gösteremez." diye konuştu. Türkiye ve G.Saray için bugün önemli maçlardan birisini oynayacaklarını ifade eden Korkmaz, "G.Saray forması kiminle temsil edilirse edilsin her zaman kazanmaya oynar. Biz hazırız." dedi.

UEFA'da 4. tur ilk maç heyecanı bugün

UEFA Kupası'nda 4. tur ilk maçları Avrupa'nın çeşitli kentlerinde bugün oynanacak. UEFA Kupası'ndaki tek temsilcimiz Galatasaray, 4. turdaki ilk maçında Almanya'nın ünlü takımı Hamburg ile deplasmanda oynayacak. UEFA Kupası 4. turunda rövanş maçları ise 18-19 Mart'ta yapılacak. 4. tur ilk maçlarının programı şöyle: CSKA Moskova-Shakhtar Donetsk, Werder Bremen-Saint-Etienne, Udinese-Zenit St. Petersburg, PSG-Braga, Dinamo Kiev-Metalist Kharkiv, Manchester City-Aalborg, O. Marsilya-Ajax.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :