Kadın çorabına sarılı eroin

Kadın çorabına sarılı eroin

Avrupaya gönderilmezk üzere kadın çorabına sarılı eroini dedektör köpekler buldu

Narkotik polisinin uyuşturucu zanlılarına yönelik operasyonunda bu sefer kadın çorabı kamuflajlı uyuşturucu ele geçirildi. Avrupa'ya gönderilmek üzere hazırlanan bir kamyona yapılan operasyonda kadın çorabına sarılı 103 kilogram eroin ele geçirildi.

Yurtdışına eroin sevkiyatı yapılacağı bilgisini alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü timleri operasyon hazırlıklarına başladı. Polisin edindiği bilgilere göre Başakşehir'deki bir sanayi sitesinde kamyona zulalanan uyuşturucu sınır kapısından geçirilerek Avrupa'ya sevk edilecekti. Operasyon için düğmeye basan polis çok sayıda narkotik timinin de katılımıyla ilgili adreste arama yaptı. Ancak bütün aramalara rağmen sonuç alınamadı. Son olarak eğitimli köpeklerin yapacağı arama ile sonuca gitmeye karar veren polis Barbi ve Bingo isimli iki köpeği görevlendirdi.

Köpekler kamyon kasasının yan kapaklarına tepki verince polisler kapakları çıkararak içlerinde arama yaptı. Bölmelerdeki zulada kadın çorabı içine yerleştirilmiş 405 paket uyuşturucu ele geçirildi. İncelemede uyuşturucunun 103 kilo 850 gram ağırlığında eroin olduğu tespit edildi. Olayla ilgili aracın şoförü M.B., ile diğer şüpheliler Y.B., T.A., ve F.A., gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan 4 şüpheli bu sabah İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

 HAVALİMANINDA REKOR SEVİYEDE KOKAİN ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Brezilya'dan gelen Nijerya uyruklu J.H., ile V.R.E isimli iki yolcu Atatürk Havalimanı'nda durduruldu. Şüphelilerden birisinin elindeki elektronik eşya kutusundan 10 kilogram diğerinin elindeki valizden ise 4 kilogram kokain çıktı.

Kokaini İstanbul'daki alıcılarına götürmek için İstanbul'a geldikleri belirlenen iki şüphelinin alıcılarına ulaşmak için de çalışma başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ele geçirilen uyuşturucunun havalimanındaki kokain yakalamalarında bir seferde ele geçen en büyük miktarlardan biri olduğu belirtildi. 

 

Etiketler :