Kadın STK'ları "evet" diyecek

Kadın STK'ları "evet" diyecek

12 Eylül'de yapılacak olan referanduma kısa bir süre kala Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan bazı kadın STK temsilcileri Diyarbakır'da toplanarak bir açıklama yaptılar.

Ofis semtinde biraraya gelen kadın 29 kadın STK'sı referanduma "Evet" diyeceklerini açıkladı. Sivil Toplum Platformu adına açıklamayı okuyan Şahadet Çitil, "Biz STK'lar olarak bu Anayasa değişikliğine 'Evet' diyoruz. Çünkü yaklaşık 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde, bu halk 1921'den sonra ikinci kez, darbeciler ya da diktatörler

tarafından değil, kendi seçtiği temsilcileri tarafından hazırlanmış bir Anayasa değişikliği doğrudan kendi oylarıyla kabul edilecek ya da reddedilecek. Anayasa'nın tamamen değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Talebimiz daha özgürlükçü, daha sivil ve kuşatıcı bir anayasanın hazırlanmasıdır. Ancak önemli bazı değişiklikleri kapsayan bu paketi demokratikleşme anlamında büyük bir adım olarak görüyoruz. Referanduma sunulan Anayasa değişikliği ile 12 Eylül 1982 cuntasının Anayasası'nda köklü bir değişiklik yapılmış olacaktır. Kadın STK'lar olarak kadınlar başta olmak üzere bütün halkımızı anayasal haklarını kullanmaya davet ediyoruz. Hemcinsellerimizi özgür iradelerine sahıp çıkarak sandık başına gitmeye ve anlamlı içeriği itibariyle ilk sivil Anayasa değişikliğine 'evet' demeye davet ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :