Kadınlar 8 Mart’ta Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Reçetelerini Paylaştı

Kadınlar 8 Mart’ta Sağlıklı ve Mutlu Yaşam Reçetelerini Paylaştı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Beykoz’da, Eğitimci-Yazar Sema Maraşlı ile Tıbbı Bitkiler ve Doğal Kozmetik Uzmanı Seda Sakacı’nın konuk olduğu, sağlıklı yaşam, ruh ve cilt güzelliğine dair önerilerin konuşulduğu söyleşi programıyla kutlandı.

Sunuculuğunu ekranların sevilen ismi Nur Viral’in yaptığı programda, Zamane Hanımları Türk Sanat Müziği klasiklerinden derledikleri şarkıları seslendirdi, Sema Maraşlı ve Seda Sakacı ise bilgilerini paylaştı.

 

Anadoluhisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Beykozlu kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, eşi Ayşe Çelikbilek, belediye başkan yardımcısı Nevin Çalışkan, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin kadın yöneticileri katıldı. 

 

Çelikbilek: “Kadın ve Erkek Birlikte Yaşama Kültürüne Alışmalı”

 

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ülkemizde kadınlara yönelik yaşanan davranışlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek; “Kadınlar müstesna varlıklardır. Her ne kadar onları yasalarla korumaya kalksak da kadın ve erkeğin bir arada yaşama kültürünü öğrenmesi lazım. Bunların üzerine düşünmeli ve kafa yormalıyız” dedi.

 

Maraşlı: “Mutlu Olmak İçin Şükrü Artırmak Lazım”

 

Mutlu bir hayat için olumsuzlukları görmek yerine şükrü artırmayı öneren Sema Maraşlı şunları söyledi: “Mutlu olmak için şükrü artırmak lazım. Şükür ve takdir insanı güzelleştirir. Eleştiriyi seven bir toplumuz, eleştirel bir dil yapımız var.  Birbirimizi suçlamadan ortak nokta bulalım, sevgiyi isterken dahi suçlayarak istiyoruz, sevgiyi doğru bir dille isteyelim” Kadınların mutluluğu eşlerinden bekleyerek hata yaptıklarını söyleyen Maraşlı: “Mutluluğu eşe yüklememek lazım. Kişi kendi mutlu olmalı. Eşe yönelmek bizi mutlu etmez. Hayattayken eşimizin iyi yönlerini görelim. Karşılıksız, gönülden seversek eşimiz de bize aynı şekilde karşılık verir”dedi. 

 

Medyanın kadın sorununu ele alış biçimine de değinen Maraşlı: “Kadın hakları medyada çok konuşuluyor, bunun yerine sorumluluklar konuşulmalı, kadın ve erkeğin üzerine düşen sorumluluklar ele alınmalıdır” diyerek kadınlara şiddet içeren olumsuz TV programlarından uzak durmalarını tavsiye etti. 

 

Sakacı:“Güzel Cilt İçin Sağlıklı Beslenme Çok Önemli” 

 

Bakımlı ve güzel bir cilt için beslenmenin önemli bir faktör olduğuna değinen Seda Sakacı ise: “Güzel bir cilt için sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Cilt iç ve dış faktörlerden beslenir. Kullandığımız kremler kadar aldığımız gıdalar da önemlidir. Bitkileri birbiriyle çok karıştırmadan kullanalım, etkilerinden tek tek faydalanalım” dedi.  

Cildi güzelleştirmek için üzüm her gün bir tutam üzüm çekirdeği yenilmesini öneren Sakacı, hanımların küçük bütçelerle evde yapabilecekleri krem ve deodorant tarifleri verdi.

Söyleşi sonunda etkinliği izleyen tüm kadınlara Sema Maraşlı’nın “Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz” ve Seda Sakacı’nın “Sade Güzellik” adlı kitapları hediye edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.