Kadir Gecesi'nde büyük af

Kadir Gecesi'nde büyük af

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, ülkesinde geleneksel hale gelen Kadir Gecesi affından bu yıl 3 bin 999 mahkumun yararlanacağını açıkladı.

Konuya ilişkin kararnameyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzalayan Berdimuhamedov, aralarında yabancı tutuklunun da bulunduğu 3 bin 999 kişiyi serbest bıraktı. Serbest bırakılacak mahkûmların listesi ülkenin resmi gazeteleri Türkmenistan ve Neytralnıy Türkmenistan'da yayınlandı.

Bakanlar Kurulu’nda söz alan Milli Güvenlik Bakanı Çarı Amanov, Kadir Gece’indeki aftan yararlanacak mahkumlaırn listesinin hazırlandığını ifade etti. Amanov, serbest bırakılacak mahkumların arasında Türkmenistan topraklarında suç işlemiş yabancı uyruklu vatandaşların da olduğunu söyledi.

Serbest bırakılacak insanların suçunun kefaretini ödeyerek, ülkesinin değerli vatandaşları olacağına inandığını kaydeden Berdimuhamedov, daha sonra mahkumların serbest bırakılmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Daha önce sadece Kadir Gecesi'nde yapılan mahkûmların affedilmesine yönelik gelenek Berdimuhamedov döneminde milli bayramlarda da devam ediyor.

2007 yılında göreve gelen Berdimuhamedov, bugüne kadar 20 binden fazla mahkumu serbest bırakmış bulunuyor.

Etiketler :