Kadir Gecesi’nde Eller Duaya Kalktı

Kadir Gecesi’nde Eller Duaya Kalktı

Kur’an-ı Kerim’de yüce Rabbimiz’in bin aydan daha hayırlı olduğunu buyurduğu Kadir Gecesi’nde camilere akın eden müminler İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinde zulüm altında bulunan Müslümanlar için dua etti.

Kur’an-ı Kerim’de yüce Rabbimiz’in bin aydan daha hayırlı olduğunu buyurduğu Kadir Gecesi’nde camilere akın eden müminler Mısır başta olmak üzere İslam coğrafyasının çeşitli bölgelerinde zulüm altında bulunan Müslümanlar için dua etti.  
7’den 70’e herkesin uzak-yakın demeden camilere koştuğu gözlendi. Tüm yurtta ve İslâm aleminde camilerde, kalabalıklar omuz omuza teravih namazını idrak ettiler. Kadir Gecesini İstanbul’un selatin camilerinde dolu dolu geçirmek isteyen mü’minler, Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye ve Hırka-i Şerif Camilerine akın ettiler. Özellikle Fatih Camii, Eyüp Sultan Camii ve Sultanahmet Camii’ne sığmayan cemaatin büyük bir kısmı cami avlusunda ve bahçelerde namazlarını kıldılar. Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı bu gecede, Müslümanların refahı için dua edildi.
Aşr-ı şerifler, dua ve ilahiler eşliğinde adeta bir manevi ziyafete dönen hatim şöleninde cemaat arasından gözyaşlarını tutamayanlar dikkat çekti. Tilavetler ve mevlidler, kalpleri Allah’a yakınlaştırırken birçok mü’min gecenin geç saatlerine kadar camilerde kalıp dua etmeyi tercih etti. Ayrıca Kur’an ve oruç ayı Ramazan-ı Şerif’in son günleri yaşanırken, camilerden Kur’an sesleri yükseliyor ve birçok vakıf da Ramazan’da indirilen hatimlerin dualarını selatin camilerde yaptırıyor.

Akit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.