Kadir Topbaş'tan İstanbul halkına müjde

Kadir Topbaş'tan İstanbul halkına müjde

Başkan Topbaş, yeni bir metro hattının da müjdesini verdi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Temelini attığımız 23 kilometrelik Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattını, yeni bir dünya rekoruna imza atarak 38 ayda tamamlayacağız'' dedi.
 
Topbaş, Sultanbeyli'de, İETT filosuna katılan 100 yeni otobüsünhizmete alım törenine katıldı.
 
"İDO'YU SATTIK PARASINI ULAŞIMA HARCIYORUZ"
Herkesin Ramazan Bayramı'nı ve Kadir gecesini kutlayan Topbaş, İstanbul'un dünyanın gerçekten etkilendiği bir şehir olması gerektiğini anlattı.
 
Napolyon'un, ''Dünya tek devlet olsa başkent İstanbul olurdu'' sözünü hatırlatan Topbaş, şöyle devam etti: ''Bugün birkaç gazetede var. Dünyada en temiz ve en gelişen üç şehirden biri İstanbul deniyor. Avrupa'da da gelişen şehirler arasında ikinci olarak söylüyorlar. İstanbul hangi noktaya geldi görüyoruz. Bugüne kadar yaptığımız yatırımların toplamı 52 milyar TL. İDO'yu sattık, parasını ulaşıma harcıyoruz. Bugüne kadar ulaşımla ilgili yatırımlar toplamı 24.3 milyar lira, bunun 10 milyar lirası metroyla ilgili yatırımlar. Devam ediyoruz, inşallah Başbakanımızın katılımıyla 17 Ağustos'ta Kadıköy-Kartal hattını Kadıköy Meydanı'nda açacağız. Bu metronun bize maliyeti 3 milyar lira. Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımıdır. Dünyanın hiçbir şehrinde belediye olarak metronun bu boyutta yatırımı yok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Saatte 1.5 milyon yolcuya kadar taşıyacak bir kapasitesi var.''
 
GÖLET PROJESİ 
Büyükşehir Belediyesi olarak Sultanbeyli'de belediye binası, kültür merkezi yaptıklarını, 200 bin metrekarelik Gölet Projesi'ni hayata geçirerek vatandaşlara kendi ilçelerinde nefes alacak bir mesire alanı hazırladıklarını anlatan Topbaş, belediye olarak Sultanbeyli'ye yaptıkları yatırımlar toplamının 380 milyon TL'yi bulduğunu söyledi.
 
Şu anda İstanbul'da her gün 1 milyon 350 bin kişinin raylı sistemle yolculuk yaptığını ifade eden Topbaş, 2016 yılına gelindiğinde metroların günlük yolcu kapasitesinin 7 milyona çıkacağını vurguladı.
 
Törende konuşmaların ardından beraberindekilerle birlikte kurdele kesmek üzere kürsüye gelen Topbaş, İETT şoförlerinin çok zor şartlar altında hizmet verdiğini vurgulayarak, ''Büyükşehir'de 52 bin çalışanımız var. En zor işlerden birini de İETT şoförlerimiz yapıyor. Bu nedenle şoförlerimiz kendi kullanacakları arabaların kurdelesini kendileri kessin'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.