Kadir Topbaş'tan İstanbullulara kar uyarısı

Kadir Topbaş'tan İstanbullulara kar uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yağması beklenen kar öncesi toplantı düzenledi.

 

 

İstanbul'da bu geceden itibaren etkili olacak kar yağışı nedeniyle tedbirler artırıldı.

Marmara Bölgesi'nde yarın Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa boyuncakar yağışı etkili olacak. Trakya'ya fazla kar düşmeyeceğinden şiddetlidon ve buzlanma bekleniyor.

GECE BAŞLAMASI BEKLENİYOR

İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren kar yağışı görülecek. Zayıf olarak etkili olacak yağış, yarın öğleden sonra ve akşam saatlerinde yoğunluğunu artıracak. İstanbul'da sıcaklık 2 derece olacak.

Topbaş, "Çok zorunlu kalmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamasını vetoplu taşımanın tercih edilmesini önermekteyiz" dedi.

ÖNLEMLER ALINDI

Bütün hazırlıkların ve önlemlerin alındığını belirten Topbaş, "Biz de İBB olarak buna göre hazırlıklarımızı yaptık ve önlemlerimizi aldık. Zaten ekipman olarak ve tecrübe olarak yeterli olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tabi bizim başarıya ulaşmamızda İstanbulluların vereceği destek önemli. Yani el ele vererek bu yoğun kar yağışını sıkıntısız olarak geçirmenin ve kent yaşamını olumsuz etkilememenin yolu, beraberce hareket etmemizden geçmektedir" şeklinde konuştu.

TOPLU TAŞIMAYI KULLANIN

Zorunlu kalınmadıkça toplu taşıma araçlarının kullanılmasını isteyen Topbaş,"Uzun zamandan beri dile getirdiğimiz gibi kış şartlarında hele kar veyağmurun ağırlıklı yağdığı zamanlarda trafiğe çıkışların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Özelikle de kar yağışlarında kar lastiğinin takılmasını arzu etmekteyiz. Mümkün mertebe yoğun kar yağışı olduğunda çok zorunlu kalmadıkça özel araçların trafiğe çıkmamasını ve toplu taşımanın tercih edilmesini bizler önermekteyiz. Zaten bununla ilgili olarak ta Metro, İETT ve Metrobüs ile beraber deniz ulaşımı daha yoğun olarak çalışıp ek seferlerle ulaşımın aksamaması sağlanacak" dedi.

908 ARAÇ 2 BİN 266 PERSONEL HAZIR

Görev yapacak araç ve personel ile ilgili bilgiler veren Topbaş, "908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı" diye konuştu.

KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Trafik ekipleri, ''kış lastiği'' uygulamasıyla ilgili bazı bölgelerde denetimlerde bulunacak.82 ayrı noktada 2 bin ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılabilecek.

Her bölgenin öncelikli güzergahlarında istasyonlar oluşturularak yağış öncesi ve yağış anında ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve E-5 Karayolu'na müdahale edecek şekilde hazırlık yapıldı.

Ekipler, ayrıca 3 saat önceden buzlanma konusunda bilgilendirilecek. İlkbilgilendirmeden sonra, ekipler 45 dakika sevk ve idare edilecek. Bu önlemlerle zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımının önüne geçilmesi planlanıyor.

Kritik kavşaklarda ise 40 adet kurtarıcı, muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı 24 saat hazır bekletilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.