Kafasına 'sıkamadı' kolunu kırdı!

Kafasına 'sıkamadı' kolunu kırdı!

12 Eylül soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşmasına bir gün kala, Kenan Evren'in kolunun kırıldığı ifade edildi.

12 Eylül soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşmasına bir gün kala, Kenan Evren'in kolunun kırıldığı öğrenildi.

Adli Tıp'tan daha önce yapılan açıklamada da Evren ve Şahinkaya'nın sağlık durumuyla ilgili mahkeme yazısının kendilerine henüz ulaşmadığı ifade edilmişti. Daha önce bypass olan Evren, son olarak Ankara GATA'da kalın bağırsak ameliyatı olmuştu. Sindirim sistemindeki bir sorun nedeniyle operasyon geçiren Evren'in bu yüzden ilk duruşmaya katılması beklenmiyordu.

“İNTİHAR EDERİM” DEMİŞTİ
Davanın başlamasına bir gün kala gelen kolunun kırıldığı bilgisi, akıllara Evren'in, 2010'daki 12 Eylül referandumu öncesi darbecilerin yargılanmasını engelleyen geçici 15. Maddenin kaldırılması ile ilgili dile getirdiği intihar sözünü getirdi.

Evren, referandumdan “evet” sonucunun çıkmasını kabul edemeyeceğini belirterek, “Tabancamdaki kurşunlardan biri, her şeyi bitirmeye yeter” demişti. Ancak aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen Evren intihar etmedi. Evren'in yakınlarına şöyle dediği ifade edilmişti: “Ben böyle bir durumu kabul edemem. Tabancamdaki kurşunlardan biri, her şeyi bitirmeye yeter. Sadece bir kurşun! Bumm! Ben, kendi işimi kendim hallederim. Onlara beni yargılama zevkini tattırmam!”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum