Kafes’çiler TÜBİTAK’a sızmış!

Kafes’çiler TÜBİTAK’a sızmış!

Ortaya çıkan notlar, Kafes’çiler ile casuslar arasındaki organik bağı deşifre etti.

Önceki gün “Askerî casusluk” ve “şantaj” soruşturması kapsamında tutuklanan TÜBİTAK’ta görevli Merdan Metin’in isminin, Poyrazköy İddianamesi’nde “Kafes Eylem Planı”yla ilgili yazışma ve notlarda geçtiği ortaya çıktı. Ortaya çıkan notlar, Kafes’çiler ile casuslar arasındaki organik bağı deşifre etti.

 

“Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek ve gizli kalması gereken bilgileri siyasal-askerî casusluk maksadıyla temin etmek” suçlarından tutuklanan TÜBİTAK yöneticisi Merdan Metin’in isminin yanına Poyrazköy iddianamesinde yer alan belgelerde ‘aktif kullanmalıyız’ notunun düşüldüğü tespit edildi.

 

DERİN İLİŞKİLER DEŞİFRE OLUYOR

 

Belgelerde TÜBİTAK personeli Metin için, “Merdan’a projeyi anlat. Ayrıca Merdan’ı daha aktif kullanmalıyız. Yeni görevler verelim. TÜBİTAK’ta terfisi hallolmayacaksa başka bir yere alalım” şeklinde ifadeler bulunuyor.

 

TÜBİTAK’TA KAFES’ÇİLERİN KADROLAŞMA PLANI

 

Askerî casusluk ve şantaj soruşturması, deşifre olan şebekenin elemanlarının TUBİTAK ve ASELSAN gibi devletin önemli projelerini yürüten kurumlara sızmaya çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Kafes Eylem Planı’nda da yer alan notlarda ayrıca, TÜBİTAK ve savunma sanayii şirketlerindeki kadrolaşmanın önemine dikkat çekiliyor. Belgede şu bilgiler yer alıyor: “SavSan, TÜBİTAK vs. eleman alımlarında kesinlikle boşluk olmasın. Başvuranların listesi oluşturulsun. Referans olabileceklerin listesi hazırlansın. Gerekirse duyuru yapılmadan eleman temin edilsin. Gerçekleşen alımlar hakkında düzenli raporlar bekliyoruz. Ankara ve İstanbul için ayrı ayrı güvenli kanal kuralım.”

 

Aslan Değirmenci- Yeni Akit

Etiketler :