"Kafes"çiler Ülkeyi Böyle Satmış

"Kafes"çiler Ülkeyi Böyle Satmış

Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar tarafından yönetilen fuhuş çetesinin istihbarat çalışması yaptığı, elde edilen bilgilerin yurtdışına sızdırıldığı iddia edildi...

Kafes Eylem Planı soruşturmasını yürüten özel yetkili Ergenekon savcıları hazırladıkları iddianamede, sanıkların milli güvenliği tehdit eden örgütlerle bağlantılı olduğu belirtildi. Kafes şüphelisi Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar tarafından yönetildiği belirtilen fuhuş çetesinin komutanlık bünyesinde istihbarat çalışması yaptığı, elde edilen bilgilerin şantaj, tehdit ve baskı için kullanılmasının yanı sıra yurtdışına bilgi sızdırma faaliyetlerinde bulunulduğu iddia edildi. Savcıların elde ettikleri bilgiler sonrası yaptıkları değerlendirmede, Ergenekon örgütünün Türkiye hakkında istihbarat toplamaya çalışan dış güçlerle de ilişkili olduğu belirtildi.

İSTİHBARAT VE TERFİLER İÇİN FUHŞU KULLANMIŞLAR

 2009 yılında hazırlandığı tespit edilen “Kafes Eylem Planı” ile ilgili hazırlanan iddianamede, önemli bir ayrıntı dikkat çekti. Kafes planının altında imzası bulunan Poyrazköy iddianamesi sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş'ta ele geçen DVD'deki belgeler arasında bulunan “Eleman ve Organizasyon” başlıklı dosyada, Deniz Kuvvetleri içinde istihbarat amaçlı fuhuş çetesinin oluşturulduğunun anlatıldığı belirtildi. Belgede, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli sivil memurlar ve değişik rütbedeki birçok askeri personelin isimlerinin yer aldığı kaydedildi.

Kafes Eylem Planı soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak ve Murat Yönder tarafından hazırlanan iddianamede, belgedeki şu ifadeler iddianameye aynen aktarıldı: “İstihbarat sanatında en çok yarar sağlanan fahişeler olmuştur. Çünkü insanlar çoğu kez ruhsal problemlerin etkisiyle ve bilinçsiz bir karşı konulmazlıkla, sırlarını fahişelerle paylaşırlar. Bu bilimsel bir tespittir ve 2000 yıldır yararlanılan bir metottur.”

YURTDIŞINA BİLGİ SIZDIRIYORLAR

Ele geçen bütün belgelerin uzman bilirkişilere inceletildiğine yer verilen iddianamede savcılar, söz konusu belge ve içeriğiyle ilgili yapılan inceleme sonucuna göre Deniz Kuvvetleri içerisinde Ergenekon ile bağlantılı yapılanmanın elde ettiği istihbaratı dış güçler ve bölücü örgütlere de verdiğini belirtiyor. İddianamede şu tespitlere yer veriliyor: “Deniz Kuvvetleri içinde görevli bayan sivil memur, subay ve astsubaylardan oluşan organize bir yapının mevcut olduğu, bu yapı içinde yer alan şahısların, Dz.K. Komutanlığı iç kurallarına aykırı askeri ilişkileri aşan bir yakınlaşmanın varlığının gözlendiği, kurulan bu organize fuhuş organizasyonunun Deniz Kuvvetleri içinde istihbarat amaçlı olduğu kanaati oluşmuştur. Subay ve astsubayların dışardan bir kısım kadınlar ile de fuhuş yaptıkları, subaylar ile sivil memurlar arasında yaşanan ilişkilerin atamalarda etkili olduğu görülmüştür. Deniz Kuvvetleri içinde görülen bu organize yapının milli güvenliğimizi tehdit eden başka organize örgütler ile irtibatlı olduğu değerlendirilmektedir. Bu örgütlerin faaliyetlerinin başında; yurtdışına bilgi sızdırma faaliyetleri, diğer fuhuş örgütleri, uyuşturucu örgütleri, bölücü ve bölgeci örgütler gelmektedir.”

İSTİHBARAT ILGAR TARAFINDAN TOPLANIYOR

Savcılar, söz konusu organizasyonla ilgili iddianamede “Sonuç ve Değerlendirme” başlığı altında ise şu çarpıcı ifadelere yer verdi: “Bu istihbaratların Zuhal A. ve Fatih Ilgar tarafından toplandığı ve ne amaçla kullanıldığının bilinmediği. Deniz Kuvvetlerinin güvenliği açısından istihbarat amaçlı kurulduğu anlaşılan organize fuhuş örgütünün son derece tehlikeli olduğu, örgütün boyutunun tam olarak anlaşılabilmesi için daha detaylı bilgi ve soruşturmanın genişletilmesinin gerekliliği durumları anlaşılmıştır.”

Kaynak: Vakit

Etiketler :