Kafes'i Deşifre Eden Mektup

Kafes'i Deşifre Eden Mektup

Kafes Eylem Planı iddianamesinin ek klasörlerinde 'Kafes' operasyonunun başlamasına neden olan ihbar mektubuna yer verildi.

Kafes Eylem Planı'nın ek delil klasörlerinde, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e gönderilen Atilla İlhan imzalı ve Rahmi Koç Müzesi'nde patlatılmak istenen bomba ile ilgili iddiaları içeren ihbar mektubu da yer alıyor.

İhbar mektubunda, denizaltına yerleştirilen bombaların öğrencilerin yoğun olduğu bir ziyaret saatinde patlatılmak istendiği ancak müze görevlileri tarafından fark edilmesiyle planın bozulduğu belirtiliyor. Mektupta denizaltıda bulunan TNT kalıplarının müzeden alınıp, SAS eğitim alanında hiçbir adli işlem yapılmadan imha edildiği iddialarına da yer verilmiş.

İşte O İhbar Mektubu:

Hain ellerin ülkemizi karıştırmak istediği, son zamanlarda açığa çıkan bazı olaylarla daha iyi anlaşılmaktadır. 2008 yılının Ocak ayında Diyarbakır'da bir dersane önünde bomba patlatılmış ve birçok masum insan katledilmişti. Aynı şekilde İzmir'de benzer bir eylem ile polis ve askerlerin servis güzergahında acı olayları hep beraber yaşamıştık.

Hain eller Diyarbakır ve İzmir'de gerçekleştirmek istedikleri amaçlarına ulaşmak için bu sefer Koç Müzesi'ni seçiler. Öğrencilerin yoğun olduğu bir ziyaret saatinde Koç Müzesi'nde bombalı bir eylem planlanmış ve harekete geçmişlerdi ki, bombanın müze çalışanı tarafından fark edilmesiyle bu planları bozuldu.

16 Kasım Pazar günü Koç Müzesi'ndeki denizaltıda patlamaya hazır TNT kalıplarının fark edilmesi üzerine hemen müdahale ediliyor. Büyük bir faciadan dönülüyor. Ancak bundan sonra bu faciaya neden olacak hainlerin bulunmasına yardım edecek delillerin karartılması için olağanüstü bir gayret gösteriliyor.

Koramiral A. Feyyaz Ögütçü'nün emriyle Kd. Alb. M. Orhan Yücel, Bnb. Bülent Başarkanoğlu nezaretinde 4 kişilik bir ekiple poşet içindeki bomba düzeneğini Koç Müzesi'nden aldırtmıştır. SAS eğitim alanında, hiçbir adli işlem yapılmadan, düzenek imha edilmiştir.

Kd. Alb. M. Orhan Yücel'in "Yakında darbe olabilir, çok büyük olaylar yaşanacak" şeklinde bütün birliğe yaptığı konuşma hala hafızamda yankılanmaktadır. Tanık olduğum bu olayla da birleştirdiğim zaman aklımda çok büyük soru işaretleri kalmaktadır. Bunlar;

1- Yakında darbe mi olacak?

2- Özel eğitimli komando birliğinin başındaki bir komutan böyle söylüyorsa, darbe hazırlığı için buradan görevlendirmeler mi yapılıyor?

3- Bir bomba düzeneği bulunduğunda adli mercilere neden haber verilmez?

4- Delil niteliğindeki düzenek parmak izleri dahil incelemeler yapılmadan neden derhal yol edilir?

5- Sansasyonel olacak bir eylemin faillerinin bulunması için bütün güvenlik güçleri neden seferber edilmemiştir? Olay adli merciler dahil herkesten ve emniyetten neden gizlenmiştir?

Ve daha birçok soru cevaplarını bekliyor... (ATİLLA İLHAN, İSTANBUL)

Etiketler :