KAHİAD, işverenleri bilgilendiriyor

KAHİAD, işverenleri bilgilendiriyor

KIRŞEHİR Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD), işverenleri bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

KAHİAD'ın bu konuda ise son konuğu İş-Kur İl Müdürü Fazlı Küçük katılırken, toplantıya Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk ve çok sayıda işveren katıldı. KAHİAD Genel Sekreteri Ramazan Düğer, toplantının açılış konuşmasında, İstihdama yönelik İş-Kurla ortaklaşa üç tane meslek edindirme kursu açtıklarını ve bu kurslardan sertifika alan kursiyerlerin çoğunun kendine iş bulduklarını söyledi.

İş-Kur Müdür Yardımcısı Ömer Faruk'ta slayt gösteri eşliğinde kurslar hakkında detaylı bilgi verdi. Daha sonra İş-Kur İl Müdürü Fazlı Küçük, kurslar hakkında bilgi vererek, "Artık günümüzde kurumların tek başına bir kişi olarak hareket etme şansı yok. Artık birlikte ve koordineli çalışılırsa, hepimiz bir cepheden bir işe destek verirsek ancak üretebiliyoruz, ancak ayakta durabiliyoruz." diye konuştu.

Ülkedeki işsizlik sorununun en önemli nedenlerinden birinin işgücü piyasasındaki arz-talep uyuşmazlığı olduğunun belirten Küçük, "Türkiye'de vasıfsız işgücü fazlalığı varken firmalar kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir. Firmaların işe alımlarda talep ettikleri becerilerin adaylarda bulunmaması, işgücü piyasasında yapısal bir işsizlik sorunu oluşturmaktadır" şeklinde konuştu. Küçük, işgücü piyasasında arz-talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmenin yanında işletmelerin rekabet gücünü artırarak ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlayan Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesinin başlatıldığını da kaydetti.Belirlenen sektörlere yönelik yapılacak mesleki eğitim programının teorik ve temel uygulama eğitimleri Kırşehir Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılacağını hatırlatan Küçük, "Pratik eğitimler (staj) ise eşleştirme yapılan özel sektör kuruluşlarında gerçekleştirilecektir. Kursiyerlerin, Kırşehir Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde yapılacak teorik ve temel uygulama eğitimi ve özel sektör kuruluşlarında yapılacak staj eğitimi sürecinde günlük 15 TL cep harçlıkları ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası, İş -Kur tarafından karşılanacak olup işverenlerin maaş ve sigorta giderleri olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantı, görüş alı verişinin ardından sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :