'Kahin'den iyimser tablo

'Kahin'den iyimser tablo

'Kahin'den iyimser tablo: Dünyayı saran ekonomik krizden önce Türkiye çıkacak

Para ile ilgili yaptığı tespitler sebebiyle 'Kahin' olarak tanımlanan Prof. Dr. Nouriel Roubini, dünyayı saran ekonomik krizden en erken Türkiye'nin çıkacağını ileri sürdü.

 

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenlenen 'otomotiv endüstrisi vizyon toplantıları' kapsamında Bursa'da bir konferans veren Roubini, Türkiye'nin küresel krizin etkilerini silmeye başladığını söyledi. Roubini'nin, 7 Nisan'da vereceği konferans sağlık gerekçesiyle ertelenmişti.

Amerikalı ekonomist Prof. Dr. Roubini, bütün dünyada etkili olan küresel krizin etkisini yitirmeye başladığını, ekonomide canlanmanın U şeklinde olacağını ifade etti. Türkiye'yi bu alanda en başarılı ülkeler arasında gösteren Nouriel Roubini, "Türkiye'de düzelme, ABD ve Avrupa'ya göre daha hızlı olacak. Türkiye adına uzun ve orta vadede iyimserim. Ancak faizler uzun süre düşük seyrederse enflasyonist baskı oluşur." ifadesini kullandı.

Yunanistan'daki krizin Türkiye'yi de etkileyebileceği uyarısı yapan Roubini, Çin'in dünya ekonomisi açısından tek lokomotif olamayacağına işaret etti. Türkiye'de iyi bir işgücü potansiyeli bulunduğunu anlatan Roubini, mesleki eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Etiketler :