Kahraman olmak istiyorsanız; TIKLAYIN

Kahraman olmak istiyorsanız; TIKLAYIN

İsveç'te kurulan bir internet sitesi ziyeretçi rekoruna koşuyor...

Türkiye'deki TRT bandrolü adı altında alınan vergiye benzer bir vergi İsveç'te de var. İsveç hükümeti bu vergiyi teşvik etmek için oldukça ilginç bir yönteme başvurmuş. http://en.tackfilm.se adlı bir internet sitesi kurulmuş. "İşte bizi kurtaracak kahraman" sloganı ile yayın yapan sitede vergisini düzenli olarak ödeyenlere kahraman olma fırsatı sunuluyor. Sanal kahramanlığa o kadar yoğun bir ilgi olmuş ki site yayına başladıktan kısa bir süre sonra çökmüş. Şimdilerde tekrar yayına başlayan site ziyaretçi sayısı ile rekora koşuyor. İsteyen herkes yapacağı küçük bir işlemle kendini sanal kahraman yapabiliyor. Bunu yapmak ise oldukça kolay.

http://en.tackfilm.se adresine tıkladığınızda karşınıza gelen sayfada otomatik olarak gerim sayım başlıyor. Bu geri sayım bittiğinde açılan sayfanın alt tarafında SKIP INTRO yazısının üzerine tıklayınız.

Yeni açılan sayfada ise BROWSE butonuna tıklayarak bilgisayarınızda yüklü istediğiniz bir fotoğrafı seçtikten sonra APPLY'a basıyorsunuz.Açılan pencerede yine APPLY'a bastıktan sonra yüklediğiniz resimden oluşan video gösterime başlıyor.

Video bittikten sonra karşınıza çıkan sayfadaki DIRECT LINK TO THE MOVIE yazısının altındaki kutucukta yer alan linki kopyalayarak sanal kahramanlığını istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Ya da MAKE A NEW MOVIE'ye tıklayarak yeni bir video da oluşturabilirsiniz.

SİTEYE GİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :