Kahraman polis 5 çocuğu ölümden kurtardı

Kahraman polis 5 çocuğu ölümden kurtardı

Polis memuru Mehmet Göktürk'ün, 1'i kendi çocuğu olmak üzere 5 çocuğun hayatını kurtardıktan sonra eşini kurtarmaya çalışırken panzerin altında kaldığı ortaya çıktı.

 

23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları için Cumhuriyet Caddesi üzerinde park halinde bulunan polis panzerinin freninin boşalması sonucu beş çocuğu kurtaran 37 yaşındaki polis memuru Mehmet Göktürk kazadan ağır yaralı kurtulurken 32 yaşındaki eşi Songül Göktürk hayatını kaybetti. Daha önceki yıllarda da aynı panzerin kaza yaptığını ve iki polis memurunun hayatını kaybettiğini dile getiren vatandaşlar, yetkililerin tedbir almasını istedi. Panzerin ara sokaktan hızla geldiğini gördüğünü, bu esnada polis memurunun eşini ve çocuğunu kurtarmaya çalıştığını dile getiren Erkan Koç adındaki bir görgü tanığı, "Panzer ara sokaktan geldi. Bayan, çocuk tam ezilirken onları kurtarmak istedi, kendiside panzerin altında kaldı. Polis'in bacakları da panzerin altında kaldı." dedi.

Kaza ile ilgili açıklama yapan Tunceli'nin Hozat İlçe Belediye Başkanı Cevdet Konak ise polis panzerinin tören alanına girmesi sonucu ağır yaralanan polis memuru Mehmet Göktürk'ün, 1'i kendi çocuğu olmak üzere 5 çocuğu kurtardıktan sonra, eşini de kurtarmaya çalışırken panzerin altına kaldığını söyledi. Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerin sona erdiği sırada, Hozat Öğretmenevi önünde güvenlik amaçlı bekletilen panzerin freninin boşalması sonucu tören alanına girdiğini belirten Konak, "Panzerin hareket etmesi ile olayı fark eden polis memuru Mehmet Göktürk'ün panzerin önünde bulunan 1'i kendi çocuğu olmak üzere 5 çocuğu son anda kurtarmış. Polis memurumuz 5 çocuğu kurtardıktan sonra, eşini de kurtarmaya çalışırken ikisi birlikte panzerin altında kaldı. Songül Göktürk, olay yerinde yaşamını yitirdi. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polis memurumuz Mehmet Göktürk'ün de hayati tehlikeyi atlattığını öğrendik'' diye konuştu. Konak, ilçede daha önce de polis panzerlerinden dolayı ölümlü kazaların meydana geldiğini belirterek, yetkililerin bu tür kazaların meydana gelmemesi için dikkatli önlemler almaları gerektiğini söyledi

Etiketler :