Kahramanmaraş'ta Kur'an-ı Kerim'leri toplayan gönüllüler.

Kahramanmaraş'ta Kur'an-ı Kerim'leri toplayan gönüllüler.

Depremzedelere yardım için İzmir'den depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a gelen 30 kişilik gönüllü ekip, yıkıntılarda okunabilecek durumda birçok Kur'an görünce toplamaya karar verdi.

KAHRAMANMARAŞ (AA) - SEFA ŞAHİN - Depremzedelere yardım için İzmir'den Kahramanmaraş'a gelen 30 kişilik gönüllü ekip, birçok enkazda okunabilecek durumda Kur'an-ı Kerim olduğunu görünce bunları toplayıp camilere kazandırmaya karar verdi.

Kentten bölgeye 6 tır yardım ve depremzedelerin barınmaları için 6 konteyner getiren gönüllüler, arama kurtarma çalışmalarına katılıp köylerdeki depremzedelere yardım ulaştırdı.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında okunabilir durumdaki çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in enkazda olduğunu gören gönüllüler, Kur'an ve dini içerikli kitapları toplamaya karar verdi.

- "Bir camiyi ağzına kadar dolduracak kitap topladık"

Gönüllülerden Şener Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin ikinci gününde Kahramanmaraş'a geldiklerini ve Egemenlik Mahallesi'ndeki Uncular Camisi'nde yardım faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

Caminin 8 tuvaletinden sadece 2'sinin kullanılabildiğini ve ekiplerinin çalışmasıyla diğerlerinin de kullanıma açıldığını anlatan Avcı, şöyle konuştu:

"Gaziantep'e gidecektik. Bugün deprem alanını gezerken bir baktık her köşede Kur'an-ı Kerim'ler var. Biz de enkazdaki tüm Kur'an-ı Kerim ve dini içerikli kitapları topladık. Bunların yırtılmayanlarını temizleyip camilerimize bırakacağız. Bir camiyi ağzına kadar dolduracak kitap topladık. İnşallah yarından itibaren ayıklama işine başlanacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum